Tek kaşığıyla nefesi komple açıyor!

Astım ve bronşitiniz varsa hemen bu tarifi uygulayın. İbrahim Saraçoğlu, kendisinin de tükettiği gizli tarifini paylaştı. Çam ağacının yapraklarından yaptığı bu tarif astım ve bronşit hastalıklarına şifa oluyor. Aynı zamanda nefes darlığını anında kesiyor. Bu tarif ile daha rahat nefes alacaksınız! Peki İbrahim Saraçoğlu'nun kozalak şurubu tarifi nasıl yapılır ve tüketilir? İşte İbrahim Saraçoğlu'nun nefes darlığı çekenlere önerdiği gizli kozalak şurubu tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 13:17
Haberyazilimi.com

Son dönemlerde bronşit ve astım hastalıkları sıklıkla görülmeye başlandı. Eğer sizde bu hastalıklardan birine yakalanmışsanız bu tarif size göre. İbrahim Saraçoğlu'nun kendisinin bizzat yapıp tükettiği bu tarif astım, bronşit ve nefes darlığına deva olmakta. Bu özel tarif kozalak şurubu! Belki hayatınızda ilk defa duyacaksınız ama bu tarif tüm hastalıklara şifa olmakta. Peki kozalak şurubu nasıl yapılır? İbrahim Saraçoğlu'nun kozalak şurubu tarifi ne? Kozalak şurubunun faydaları neler? İşte detaylar...

KOZALAK ŞURUBU NE?

İlk olarak kozalak şurubunun ne olduğundan bahsedelim. Kozalak şurubu, çam kozalaklarının kaynatılıp şurup kıvamını almasından elde edilen faydalı bir içecektir. İnsan sağlığı için faydalı olan kozalak şurubu, bitkisel tedavi yöntemleri arasında oldukça popülerdir. Bazı yörelerde kozalak şurubuna kozalak reçeli adı da verilmektedir. Şurup ile reçel arasındaki ince çizgiyi ayırt etmek için kozalak kaynatılırken sıvı miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kozalak şurubu daha sıvı bir besindir. Reçel ise bir miktar kıvamlıdır.

ÇAM KOZALAK ŞURUBU İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER 50 adet yeşil kozalak 15 adet top karabiber 9 adet karanfil 4.5 litre su 1.5 su bardağı bal KOZALAK ŞURUBU NASIL YAPILIR? PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kozalak şurubu için ilk önce şehir dışı ormanlardan kozalak toplayın. Topladığımız kozalakları bir gün boyunca limonlu suda tutalım ancak suyu mutlaka birkaç defa değiştirin. Bekletilen kozalakları daha sonra tencereye alın. Bal harici tüm malzemeleri tencereye ilave edin. Ocağa alalım kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözünde çok kısık ateşte 24 saat kaynatalım. Kaynadıkça vitamini suya daha çok çıkıyor. Ocaktan aldıktan sonra bal ilave edelim. Daha fazla ve az ilave edebilirsiniz damak tadına göre ayarlayabilirsiniz. Sıcakken kavanozlara dolduralım ve kapatalım vakumlandıktan sonra açınca buzdolabında saklayalım. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.

ÇAM KOZALIĞI ŞURUBUNUN FAYDALARI AKCİĞERLERİ TEMİZLİYO

Kozalak şurubunun en önemli etkileri arasında Akciğerlere sağladığı fayda var. Kozalak şurubu, astım ve bronşit gibi hastalıklarda tedavi edici etkiye sahip olmasının yanı sıra, Akciğerleri de pırıl pırıl yapıyor. Şurup bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudu hastalıklara karşı koruyor. Mikroplara karşı vücudun dinç kalmasını da sağlıyor

ÖKSÜRÜĞÜ KESİP ATIYO

Çam kozalağı şurubunun en önemli kullanım nedenleri arasında öksürük yer alıyor. Şiddetli öksürük ve öksürük krizi olan vatandaşlar, çam kozalağı şurubuyla bu sorunlarına çözüm buluyor. Yine de uzmanlara sorarak kullanılması tavsiye edilen şurubun fazlası önerilmiyor.

KOZALAK ŞURUBU ÇOCUKLARA VERİLİR Mİ?

Evet, ek gıdaya geçmiş bebeklere 2 yaşına kadar günde 1 çay kaşığı verebilirsiniz. Kozalak şurubu kaç yaş kullanabilir? 1 Yaşından İtibaren 4 yaşa kadar 1 tatlı kaşığı tüketebilir. +4 yaş ve üzeri 1 yemek kaşığı olarak tüketilmesini tavsiye ediliyor.