Portakal kabuğu, turunçgillerin diğer kabukları gibi, yüksek miktarda C vitamini ve lif içerir. Ayrıca, portakal kabuğu, antioksidanlar açısından da zengindir ve sindirim sistemini düzenleyici özelliklere sahiptir. Portakal kabuğunun farklı kullanım alanları da vardır. İşte onlardan bazılar;
KOYU LEKELERİ GİDERMEK İÇİN PORTAKAL KABUĞU KULLANINPortakal kabuğu, cildinizde güneş hasarı veya sivilce izinin neden olduğu koyu lekeleri hafifletmeye yardımcı olabilecek sitrik asit içerir. Etkilenen bölgeye biraz taze sıkılmış portakal suyu veya portakal kabuğu sürün ve yıkamadan önce 30 dakika bekletin. Sonuçları görene kadar bu işlemi her gün tekrarlayın.
Biraz cila gerektirebilecek ahşap mobilyalarınız varsa, portakal kabuğu kullanmayı deneyin! Cilaya ihtiyaç duyan mobilyalara kabuğun içini sürün. Parlatmak için tahıl yönünde ovalayın.Mobilyalara güzel bir parlaklık vermek için kabuğa bir miktar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
ESMER ŞEKERİNİZİ TAZE TUTUNPortakal kabuğu ile saklayarak esmer şekerinizi yumuşak ve taze tutun! Kahverengi şekerinizin olduğu kaba bir portakal kabuğu koyun. Havadaki sıvıyı emmeye yardımcı olacak ve şekerin sertleşmesini önleyecektir.
PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ YAPINSebze veya tavuk kızartmasına dilimlenmiş ve doğranmış kabukları eklemeyi deneyin. Bu yöntemi kullanmak için fazladan turuncu bir cilde ihtiyacınız yok. Sebze soyucunuzu alın ve işe koyulun! Kurutulmuş portakal kabuklarınızı ev yapımı ekmek, şekerleme, unlu mamuller, doldurma, dondurma, granola ve diğer tarifleri tatlandırmak için kullanmanızı tavsiye ediyorlar. Portakal kabuğu şekerlemesinden başlayarak hepsini denemek istiyoruz!
Portakal kabuğu, unlu mamulleri ve tuzlu yemekleri tatlandırmanın harika bir yoludur. Portakal kabuğunuzu yapmak için, portakal kabuğunun en dıştaki katmanını çıkarmak için bir rende veya kabuğu rendesi kullanın. Acı olabileceğinden, kabuğun altında herhangi bir beyaz özün kalmadığından emin olun.