
Patates hemen hemen her evde en kolay bulunan sebzelerden biridir ve bunun nedeni, herkesin onlarla yapabileceğiniz lezzetli tadı ve çok çeşitli yemekleri sevmesidir. Bazen yemeğinizi hazırlamak için kabuğu kullanmak isteyebilirsiniz, bazen de atmak isteyebilirsiniz. Patates kabuğu; patatesten daha fazla demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B6 ve C vitamini içeriyor. Patatesin kabuğunda aynı zamanda oldukça yoğun C vitamini de bulunmaktadır. İri bir patatesin kabuğunda 29 mg C vitamini bulunur, yani bu vitaminle anılan portakalın 3 katı kadar ve günde almanız gerekenin yarısı kadar. Aynı zamanda bir antioksidan olarak ve yaraların çabuk iyileşmesi için de çok faydalıdır.
Patatesli bir yemek hazırlarken ve onları soymayı bitirdiğinizde, beyaz saçları siyaha çevirmeyi deneyebilirsiniz. Yemek pişirirken patates soymayı bitirdikten sonra, bu basit ev çözümünü kullanarak beyaz saçlarınızı siyaha dönüştürebilmek için patates kabuklarını saklayın.
Daha önce fark etmediyseniz, patatesler kesilip öyle bırakıldığında siyaha dönecektir. Bunun nedeni polifenol oksidaz enzimidir. Mevcut diğer besinler ve vitaminler arasında demir, çinko, bakır, kalsiyum, potasyum, niasin ve magnezyum bulunur. Patates kabuğu beyaz saç görünümünün kapatılmasına yardımcı olmak için kullanılırken, saç dökülmesi olasılığını önlemek için de düzenli olarak kullanılır. Ama şimdilik, saçlarınızın yeniden koyu ve güzel görünmesini sağlamak için bu harika sebzeyi nasıl kullanabileceğinize geçelim.