
Karpuz, %92 oranında su içerdiği ve mineraller ve vitaminler açısından zengin olduğu için harika bir nemlendirici meyvedir. Tohumları çeşitli besinler açısından süper zengindir. Bu tohumların kalorisi düşüktür ve çinko, magnezyum, potasyum vb. gibi mikro besinler açısından zengindir. Karpuz çekirdekleri bağışıklığı ve kalp sağlığını güçlendirir ve kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur.
1. Düşük kalorili
Karpuz tohumlarının kalorisi düşüktür. Yaklaşık 4 gram ağırlığındaki bir avuç tohum sadece 23 kalori içerir.2. Magnezyum
Magnezyum metabolik aktivite için gerekli bir besindir. Böylece magnezyum açısından zengin olan karpuz tohumları vücudun sağlıklı metabolizmasını destekler. Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne (NIH) göre, vücudumuzun günlük 420 gram magnezyum ihtiyacı vardır.3. Çinko
Karpuz tohumları iyi bir çinko kaynağıdır. Bağışıklığımızı güçlendirmeye yardımcı olur, sindirime, hücre büyümesine yardımcı olur ve sinir sisteminizi sağlıklı tutar.4. Demir
Karpuz tohumları mükemmel bir demir kaynağıdır. Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne (NIH) göre günlük demir ihtiyacı günde 18 mg'dır.5. İyi yağlar
İyi yağlar, olarak kabul edilen hem tekli doymamış hem de çoklu doymamış yağ asitlerini içerir. Kalp krizi, felç önlemede faydalıdır ve ayrıca kolesterolü düşürür. Dört gram karpuz çekirdeği, 0.3 gram tekli doymamış yağ asidi ve 1.1 gram çoklu doymamış yağ asidi sağlar.Saçı güçlendirmeye yardımcı olur
Kalp sağlığını iyileştirir
Kan şekerini düşürür
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Tırnakların uzamasını hızlandırır
Osteoporozu önler
Sinir sistemini destekler
Enerji seviyelerini artırır
Metabolizmayı artırır
Astımın etkilerini azaltmaya yardımcı olur
Prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur
Kuruyan ve kaşınan kafa derisini nemlendirir
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?Karpuz tohumları en iyi kavrulmuş olarak tüketilir. Karpuz çekirdeklerini kolayca kavurabilir ve üzerlerine biraz tuz serperek lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz.
Ödem için:1 çay kaşığı kurutulmuş ve öğütülmüş karpuz çekirdeğini, 1 çay kaşığı bal ve 3/4 su bardağı sıcak suya katın. Sıcak ve tatlı iksirinizi günde 2 kere içerek ödemden kurtulun.
Şeker hastalığı için: Bir avuç karpuz çekirdeğini 1 litre suda 45 dakika bekletin. Bu doğal tedavi edici karışım şeker hastalarına iyi gelecektir ve hastalığın ilerlemesini kontrol edebilirsiniz.