Karpuz çekirdeğinin saymakla bitmeyen büyülü faydalarını

Karpuz deyince aklınıza kırmızı, yumuşacık, sulu bir meyve geldi ama çekirdekleri muhtemelen aklınıza gelmiyor. İnsanlar genellikle bu siyah tohumları meyveden çıkarıp tüketirler. Ama bu siyah tohumların bazı sihirli besin özelliklerine sahip olduğunu biliyor muydunuz?

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2022 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2022 14:01
Haberyazilimi.com

Karpuz, %92 oranında su içerdiği ve mineraller ve vitaminler açısından zengin olduğu için harika bir nemlendirici meyvedir. Tohumları çeşitli besinler açısından süper zengindir. Bu tohumların kalorisi düşüktür ve çinko, magnezyum, potasyum vb. gibi mikro besinler açısından zengindir. Karpuz çekirdekleri bağışıklığı ve kalp sağlığını güçlendirir ve kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur.

KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN BESİN DEĞERİ

1. Düşük kalorili

Karpuz tohumlarının kalorisi düşüktür. Yaklaşık 4 gram ağırlığındaki bir avuç tohum sadece 23 kalori içerir.

2. Magnezyum

Magnezyum metabolik aktivite için gerekli bir besindir. Böylece magnezyum açısından zengin olan karpuz tohumları vücudun sağlıklı metabolizmasını destekler. Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne (NIH) göre, vücudumuzun günlük 420 gram magnezyum ihtiyacı vardır.

3. Çinko

Karpuz tohumları iyi bir çinko kaynağıdır. Bağışıklığımızı güçlendirmeye yardımcı olur, sindirime, hücre büyümesine yardımcı olur ve sinir sisteminizi sağlıklı tutar.

4. Demir

Karpuz tohumları mükemmel bir demir kaynağıdır. Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne (NIH) göre günlük demir ihtiyacı günde 18 mg'dır.

5. İyi yağlar

İyi yağlar, olarak kabul edilen hem tekli doymamış hem de çoklu doymamış yağ asitlerini içerir. Kalp krizi, felç önlemede faydalıdır ve ayrıca kolesterolü düşürür. Dört gram karpuz çekirdeği, 0.3 gram tekli doymamış yağ asidi ve 1.1 gram çoklu doymamış yağ asidi sağlar. KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI Cilt sağlığını iyileştirir

Saçı güçlendirmeye yardımcı olur

Kalp sağlığını iyileştirir

Kan şekerini düşürür

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Tırnakların uzamasını hızlandırır

Osteoporozu önler

Sinir sistemini destekler

Enerji seviyelerini artırır

Metabolizmayı artırır

Astımın etkilerini azaltmaya yardımcı olur

Prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur

Kuruyan ve kaşınan kafa derisini nemlendirir

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

Karpuz tohumları en iyi kavrulmuş olarak tüketilir. Karpuz çekirdeklerini kolayca kavurabilir ve üzerlerine biraz tuz serperek lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz.

Ödem için:1 çay kaşığı kurutulmuş ve öğütülmüş karpuz çekirdeğini, 1 çay kaşığı bal ve 3/4 su bardağı sıcak suya katın. Sıcak ve tatlı iksirinizi günde 2 kere içerek ödemden kurtulun.

Şeker hastalığı için: Bir avuç karpuz çekirdeğini 1 litre suda 45 dakika bekletin. Bu doğal tedavi edici karışım şeker hastalarına iyi gelecektir ve hastalığın ilerlemesini kontrol edebilirsiniz.