
Alışverişin ardından alınan yiyeceklerin uzun süre saklanması ve tüketileceği zamana dek taze kalması amacıyla buzdolabında saklıyoruz.
Fakat bazı yiyeceklerin buzdolabında saklanması, onların ömrünü uzatmak yerine kısaltıyor.
Bu yiyeceklerin buzdolabına koyulması, tüm besin değerlerini kaybetmesine sebep olurken ömürlerinin daha hızlı tükenmesine de sebep oluyor.
Buzdolabında muhafaza edilmemesi gereken besinler şöyle:
MUZMuzun buzdolabında saklanması çok yanlış bir saklama şeklidir. Muz soğuk bir ortama girdiğinde olgunlaşma süreci yavaşlar, kararmaya başlar.
BALBal, buzdolabında saklandığında akıcılığını kaybeder, kristalleşir. Bu sebeple formunu kaybetmemesi için buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler arasında yer alır.
KAYISIKayısı, buzdolabında saklanmaması gereken meyveler arasında yer alır. Buzdolabında saklanan kayısı tadını ve lezzetini kaybeder. Bu meyve oda sıcaklığında saklanmalıdır. Bu şekilde daha sağlıklı bir şekilde olgunlaşacaktır.
DOMATESDomates, bu listenin en şaşırtıcı seçeneği olabilir. Çabuk bozulabilen bir sebze olması sebebiyle genelde buzdolabında saklanan domateste aslında bu şekilde muhafaza edilmemesi gereken besinlerden biri. Çünkü buzdolabında saklanan domates hem lezzetini hem de besin değerlerini kaybetmektedir. Domates, duya batırarak bir kasede muhafaza edilmelidir.
EKMEK
Ekmeğin buzdolabında saklanması, tadını ve tazeliğini kaybetmesine sebep olur. Ekmek bu nedenle çok hızlı bir şekilde bayatlar.
SARIMSAKSarımsak buzdolabında saklandığında koku salınımı yapar, diğer yiyecekleri kokutacağı gibi tadının da değişmesine sebep olacaktır.