
Tansiyon seviyeleriniz uzun süre kontrol edilmez ve yüksek kalırsa kalp krizi, felç, kalp yetmezliği ve hatta böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ama tedaviye yardımcı olarak ya da sınırda kan basıncı değerleriniz olduğu için sadece diyet ve egzersiz önerildiyse bu gıdalar kan basıncınızı kontrol altında tutmaya yardımcı olacaktır.
Muz, kan basıncını düşürmeye yardımcı olan zengin bir potasyum kaynağı olduğu için genellikle Yüksek Tansiyon diyeti için en iyi yiyeceklerden biri olarak kabul edilir. Bir muz, günlük ihtiyaçlarınız için yüzde bir kalsiyum, yüzde sekiz magnezyum ve yüzde 12 potasyum sağlar. Uzmanlara göre, "Hipertansiyon diyeti, içinde yüksek magnezyum, potasyum ve lif içeriği olan muz gibi daha fazla gıda içermelidir." diyor.
Sağlıklı bir diyet yemek, Tansiyondan muzdarip hastalar için en hafife alınan ipuçlarından biri olabilir. Paketlenmiş atıştırmalık yerine muz seçmek gibi küçük adımların uzun vadede size çok daha fazla yardımcı olacağını anlamak önemlidir. Sağlıklı kan basıncını korumak için diyetinize daha fazla meyve ve sebze ekleyin.Karpuz, lif, likopen, A vitamini ve potasyumla yüklü kalp sağlığını destekleyen bir besindir. Tüm bu besinlerin kan basıncını düşürücü etkileri vardır. Beta-karoten, C vitamini açısından zengindir ve aynı zamanda bir antioksidandır. İyi bir potasyum kaynağı olduğu için tansiyon artışlarını kontrol altında tutmaya yardımcı olur. American Journal of Hypertension'da yayınlanan bir araştırmaya göre, "Karpuz, aşırı kilolu bireylerde hem dinlenirken hem de stres altındayken kan basıncını önemli ölçüde azaltabilir."
Stresi Yönetmek, yüksek tansiyonu olan kişilere sıklıkla verilen bir başka ipucudur. Kronik stresin yüksek tansiyona yol açabileceğine inanılmaktadır. Yoğurt veya yağlı balık gibi stresi korumak için diyetinize daha fazla hipertansiyon dostu gıdalar ekleyin.Kalsiyum iyi tansiyon kontrolü için kilit bir aktördür, çünkü kan damarlarınızın gerektiğinde kendilerini sıkılaştırmasına ve gevşetmesine yardımcı olur. Sade, az yağlı yoğurt, diyetinize fazla miktarda şeker veya yağ ilave etmeden kalsiyum katkısı için iyi bir yoldur.