
GÖKÇE ÇALIŞCİ
Mart ayıyla başlayan, polenlenmenin gerçekleşmesiyle birlikte hem bahar alerjisi hem de polen alerjisi güzel havaları insana zehir edebiliyor. Ama durun sakın üzülmeyin. Çünkü her derdin bir devası var.... Sık sık hapşırma, kaşıntı, gözlerde sulanma ve kızarma şeklinde görülen bu hastalık için tüketebileceğiniz yiyecekleri ve bitkileri sizler için derledik.
ANDIZ OTU
Andız otundan hazırlanan çay anti alerjik özelliği sebebi ile etkisini hızlıca gösterir. Yüksek oranda tüketilmemek şartıyla andız çayını içebilirsiniz. 25 gram andız otunu kaynatın 1 litre suyun içine atın10 dakika demledikten sonra tüketin.
PAPATYA
CİVANPERÇEMİ
Adet düzensizliklerinin krutarıcısı olan bu ot alerjik reaksiyonlar için de oldukça iddialı. Bir bardak kaynar suyun içine çeyrek bardak kadar taze civanperçemi atın ve 5 dakika demleyin.
ISIRGAN OTU
ANANAS
OKALİPTUS
Okaliptus tarifini çay olarak değil gargara olarak vereceğiz. 1 su bardağına 2 çay kaşığı öğütülmüş deniz tuzu ve ince kıyılmış okaliptus bitkisi ekleyerek gargara olarak kullanabilirsiniz.
MEYAN KÖKÜ
Çayını içince zıpkın gibi olacağınız bu bitki alerjik enfeksiyonlarada birebir şifa olur. 1 kupa çayın içine rendelenmiş 1 çay kaşığı meyan kökü atın ve 8 dakika bekletin.
ALERJİLERE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER
Evinizi havalandırın Çamaşırlarınızı evin içinde kurutun Güneş gözlüğü kullanın Otomobil camlarını kapalı tutun Maske kullanın Kokulardan uzak durun (Parfüm, sigara, boya kokusu)Önemli not: Alerjik reaksiyonlar hastalarda farklı tepkimelere neden olabilir. Eğer alerjiniz varsa saydığımız meyve, sebze ya da içecekleri tüketmeden önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.