
Yöre halkı da bu nedenle bağrıbütüne ‘yer muzu’ da diyor. İlçenin geçim kaynağı olan ve bu yıl 100 dönüm alana ekimi yapılan bağrıbütün kavununun hasadına da başlanıldı. Geçen yıllara göre ekim alanı daha da artırılan bağrıbütün kavunun kilosu ise 2 ile 4 lira arasında değişiyor. Pazar sıkıntısı olmayan bağrıbütün kavununun İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere de satışı yapılıyor.
TANITIM ARTTIKÇA TALEPLER DE ARTTI Geçen yıla oranla bağrıbütün kavununun ekim alanını artırdıklarını söyleyen çiftçilerden Seyit Karaca, “Daha önceleri kendi yiyeceğimiz kadar bağrıbütün ekiyorduk. Sonra belediyemizin çalışmalarından kaynaklanan yoğun talep artışı oldu. Bundan dolayı biz de artık ekim alanını 10 dönüme çıkardık. Eskiden kendi yiyeceğimiz kadar ekiyorduk. Sadece ilçe halkı tarafından biliniyordu. Tanıtım arttıkça da talepler de arttı. Biz de dönümlerimizi çoğalttık. Şimdilerde 15 dönüme kadar bağrıbütün ekmeye başladık. Tadı muza benziyor. Aroması muza benziyor. Muz kavun karışımı bir tadı var. İçi bütün çıktığı için ismine bağrı bütün denmiş.Çok yoğun bir talep var. Talep oldukça buraya gelen misafirler, bağrıbütün kavunundan istiyorlar. Biz de onların bu talebini karşılamaya çalışıyoruz. Kilosu 2.5 lira ile 4 lira arasında değişiyor. Üretimi daha da artırmaya çalışıyoruz, köydeki üreticilerle elimizden geldiğince çalışıyoruz” dedi.