
Ezgi ÖZDAŞ
TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı kırmızı et üretim istatistiklerine göre geçtiğimiz sene bir önceki seneye oranla yüzde 12,3 daha fazla et üretildi. 2021 yılında 1 milyon 952 bin 38 ton üretilen kırmızı et, 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 tona yükseldi.
Türlerine göre kırmızı et üretiminde artış ise şu şekilde gerçekleşti:
Sığır eti yüzde 7,7
Koyun eti yüzde 26,8
Keçi eti yüzde 22,6
Manda eti yüzde 25,4
Buna göre 2022 yılı içerisinde 1 milyon 572 bin 747 ton sığır eti, 489 bin 354 ton koyun eti, 115 bin 938 ton keçi eti ve 13 bin 586 ton manda eti üretildi.