1927’den bugünlere 'Ayanoğlu Mandıra'

Bursa’mızın olduğu kadar ülkemizin de sektörünün lider kuruluşlarından olan Ayanoğlu Mandıra Süt Ürünleri ve Kahvaltılıklar’ın 4.kuşak işletmecisi Selçuk Ayanoğlu ile Ayanoğlu mandıranın kuruluşu bugünlere geliş süreci verilen hizmetler ve daha birçok merak edilen soruyu sorma fırsatı yakaladığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2022 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 09:28
Haberyazilimi.com

Özkan YILDIRIM/ÖZEL HABER

**Öncelikle Selçuk Bey, bizleri ekibimizi Uzun bir aradan sonra tekrardan İhsaniye şubenizde konuk edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum direkt olay Selçuk Bey Ayanoğlu mandıranın kuruluşu 1927 ve siz de işletmenin dört kuşak temsilcisi siniz Bu konuyla ilgili bizlere neler söylersiniz.

ASLINDA 1847

Bizlere Ayanoğlu mandıra ya Uzun bir aradan sonra tekrardan Böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1962 İnegöl doğumluyum. Mandıra anlamında kuruluş 1927 olarak gözükse de aslında süreç çok daha eski.1847 yılında dedemin babası, Hacı Mehmet Ayanoğlu’nun İnegöl'de helvacılık yaptığı İnegöl Kent müzesinde bulunan kayıtlarda mevcuttur. Helvacılıktan mandıraya geçiş 1927 yılında olmuştur. Dedem Hacı Salih Ayanoğlu zeytin ve zeytinyağı üzerine işlerini devam ettirmiş. Sonra babam Sadık Ayanoğlu, genel gıda konseptine süt mamülleri imalatı da ekliyor. Ben askerden sonra 1985'li yıllarda süthane olarak devraldığım işyerimizde çeşitli değişikliklerle, süthaneyi bir butik haline getirip, şarküteri havasıyla farklı bir açılımla, eklemelerde yaparak zenginleştirdim. Çekirge'deki dükkanımızda sergiledik. 2006 senesinde yeni bir inovasyonla konseptimize, Bursa'da ilk olarak kahvaltıyı ilave ettik.

HER ZAMAN DOĞAL ÜRÜNLER

Müşterilerimize önce imal ettiğimiz, sonra satışa sunduğumuz ürünleri, kahvaltı da vermeye başladık. Bu konuyu açmak gerekirse, Bursa'da kahvaltı marketlerden alınan ürünlerle sunulmaktaydı. Biz bu tabuları yıktık. En güzel doğal balı, tereyağı Antakya'nn Zahterini, Hatay'ın halhali zeytini ve daha birçok ürünü Bursalılar bizimle tanımış oldular. Bunun adına Ayanoğlu Tarz-i Kahvaltı dedik. Çünkü bu bizim tarzımız ve hiçbir yerde yok. 1985 yılında işleri devraldıktan sonra, ilk şubemizi 1986 yılında Çekirge'de açtık. 2006 yılında burasını İhsaniye şubemizi, 2013 senesinde,  genel istek üzerine, Özlüce şubemizi açtık. Kendi ekmeğimizi çıkarıp kahvaltılarımızda sunuyoruz. Ve son olarak Balat Şubemizi de ekledik. Dedelerimizden beri bu işi yapıyoruz. Bu işin alaylısıyız. Halkımıza daha iyi bir hizmet vermek için, sağlam ilerliyoruz. Dededen toruna alaylıyız iki oğlum var biri gıda mühendisi.

SON OLARAK BALAT ŞUBEMİZİ AÇTIK

***Selçuk Bey, gördüğüm kadarıyla yeni nesil olarak oğullarınız gerçekten bu işe yoğunlaşmış durumdalar.

 —Aynen o şekilde, bu durum beni de gerçekten çok fazla sevindiriyor.1985 yılında görevi aldıktan sonra birçok yenilikle bu zamana kadar geldik. Ve şimdi oğullarımla birlikte buradayız. Tabii onlara ilk başladıklarında her geçen yıl daha ileriye götürmek ile ilgili çalışmalar yapmaları yönünde bir rotada bulunmalarını istedim. İlk yılsonunda gelinen nokta güzeldi ondan sonraki yıllarda da hiçbir zaman aynı yerde durmamamız gerektiğini onlarla paylaştım, teknolojiyi de güzel bir şekilde kullanmaya başladık. Bu yenilikler teknolojiyi daha fazla kullanma anlamın da ilerleyen yıllarda daha da fazlalaşacaktır. Birbirleri ile olan uyumu anlamında ve işe yoğunlaşmaları bakımından gerçekten çok güzel bir seviyedeler. Bizler Ayanoğlu Ailesi olarak doğallığı ilke edindik kendimize. Çocuklarıma yedirmediğimi hiçbir zaman müşterilerime yedirmedim, yedirmeyeceğim. Müşterilerimiz bizden aldığı beyaz peyniri, 6 ay sonra tekrar yine alsa aynı lezzette alır. Ürettiğimiz peynirde koyun, keçi, inek harmani kullanıyor ve olmazsa olmazımız Ezine bölgesinde üretiyoruz.

Zeytini Gemlik’ten alıyoruz. Piyasada Gemlik tipi deyip, Akhisar Zeytini satılıyor, aman alırken halkımız dikkat etsin. Zeytinyağımızı Edremit'te kendimiz sıktırıyoruz özel olarak. Buradan şunu söylemek istiyorum. Gıda maddelerinin kampanyası olmaz, lütfen gıda da ucuz mala yönelmeliyim. 

Örnek olarak söylüyorum. Bizim yoğurdu muzla, yoğurt mayalayabilirsiniz. İçinde katkı maddesi, jelatin ve koruyucu olmadığı için, zamanla ekşime yapar ve yeşil su salar, bu eski usul yoğurdun farklılığını gösterir. Maalesef marketlerdeki yoğurtlar 2-3 ay dayanıyor ve ekşimiyor. Bu normal değil. Ballarımız doğaldır, Anadolu’nun en güzel köşelerinden gelir. Aradaki mumu arılar kendi yapıyor, Karakovan’dır. Piyasadaki ballar genelde çerçeve içinde hazır mumu telle tutturulmuş yapılan ballardır. Farkımız budur.

 ***Peki son olarak buradan halkımıza Bursa'da yaşayan insanlarımıza neler söylersiniz?

İNTERNET ÜZERİNDEN 

SATIŞLARIMIZDA BAŞLADI

Hem kahvaltılık ürünlerimizle hem de kendimize Has kahvaltı servisimizle onların hizmetindeyiz en kaliteli kahvaltılık ürünleri Şarküteri kısmımız da bulabilecekleri gibi, bu güzel lezzetlerden oluşan kahvaltılarımızla da onların hizmetindeyiz.Her zaman bütün ürünlerimizin ülkemizin yöresel has ürünleri olduğunu son olarak bir kez daha belirtmek istiyorum.Çünkü gerçekten doğal ürünlere ulaşmak konusunda da her geçen gün sıkıntılar yaşanmakta.Bu konseptimizle hizmet anlayışımızla Bütün Bursalıları herkesi şubelerimize bekliyoruz.Son olarak başta Bursa'da yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere 84,5 Milyon Türk insanına Bursa'dan İhsaniye şubemizden sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum,esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. 

HERKESİ BEKLİYORUZ

Ayanoğlu Mandıra ve Kahvaltı’nın bugünlere bu denli konsept hizmet anlayışıyla gelmesinde büyük pay sahibi olan İşletmenin 4. kuşak yöneticisi Sayın Selçuk Ayanoğlu'na ve değerli oğullarına bizler de bundan sonraki gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

DEDENİZİN PEYNİRCİSİ;

 1927 yılından beri 5 nesildir tecrübe ve güven ile Bursa’da 5 şubeyle hizmet vermeye devam eden markamız Ayanoğlu, Türkiye’nin birçok şehrinden özenle seçtiğimiz besin değeri yüksek, lezzetli, hijyenik, sıra dışı ve yöresel ürünlerle hazırladığımız kahvaltı, tost çeşitleri ve pidesiyle fark yaratmaya devam ediyor. Son olarak bünyemize kattığımız kahve çeşitleriyle de gastronomi sektöründe yeni bir yolculuğa çıkan şirketimiz, tüm bu eşsiz lezzetleri markalaştırmak için Tarz-ı Kahvaltı, Tarz-ı Tost, Tarz-ı Pide ve Tarz-ı Kahve olarak marka tescillerini yapmış bulunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Telefon: 0224 502 99 97

Adres: Balat, Ahmet YeseviMh, Bey Sk. No: 4, 16140 Nilüfer/BURSA

www.selcukayanoglu.com.tr

instagram:ayanoglumandıra

ÇEKİRGE: 0224 236 61 34

İHSANİYE: 0224 246 06 26

ÖZLÜCE: 0224 414 00 02

BALAT: 0224 502 99 97