Gökçe ÇALIŞCİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Sokak Oyunları Şenliği 26-27 Ağustos 2023 tarihlerinde 12.00 - 20.00 saatleri arasında Merinos Park'ta katılımcılarını ağırlayacak. Kaybolon çocukluk oyunlarını yaşatma gayreti içinde olan öğretmenler, çocuklar ve ailelerini ağırladı.  Sokak futbolunun devamlılığını sürdürmek isteyen Bursa Çocuklar Gülsün Derneği Başkanı Sibel Arı yapılan etkinlik hakkında bilgilendirmede bulundu. Arı her spor kulübünün TFF'ye bağlı olduğunu derneklerden çıktığını belirtti. Arı, " Bütün spor kulüplerinin altyapısında voleybol, futbol vesaire oluyor. Burada şu an amacımız bir farkındalık yaratmak"dedi.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

WhatsApp Image 2023-08-26 at 16.54.10 (1)

SOKAKTA BOŞ GEZEN ÇOCUK KALMADI 

Eğitim danışmanı olarak Altinsaban Spor kulübünde 4 yıldır görev yapan Arı bu etkinliğe de kendisinin katılım sağladığını söyledi. Sokak futboluna ilgisi olan çocukları ve kulüpte yer alan çocukların adlarını duyurmak istediklerini aktaran Arı, " Bursa'da sokakta boş gezen çocuk bırakmadım. Kulübümüze kayıt olan her öğrencinin krampon ve spor ekipmanları ücretsiz veriliyor.

WhatsApp Image 2023-08-26 at 16.52.48

OYUNLAR İNTERNETE KURBAN GİTTİ

Sokak oyunlarının internet, telefon ve tablet, televizyonun yanlış kullanımından dolayı kaybolduğunu belirten Arı,  gücü yettiğince değil ölünceye kadar sosyal sorumluluk programlarında yer alacağını söyledi. Arı diğer bir farkındalık projesini ise şöyle açıkladı;  Altınsaban'da  her antrenman öncesi okuyarak anlama etkinliği yapıyorum. Bir sürü kitabımız var. Şu an profesyonel kitaplık yapıyorum. Tüm spor kulüplerine. Hocalarımıza da kitap okutturuyorum. Biraz otoriterim o konuda. Diyorum ki şimdi biz burada oturup  bekliyoruz. Hadi çocuklar okuyun olmuyor ve her etkinlik öncesi benim kitabımı çocuklarımız seçiyor. Bir fıkra seçiyorlar hemen onları anlatıyorum. Anladığımı anlamaları için ve ben de onlara anlattırıyorum. Bunun yaygınlaşmasını istiyorum. Altınsaban Spor kulübünün dört yıldır üyesiyim. Yönetimde söz sahibiyim.

WhatsApp Image 2023-08-26 at 16.54.10 (2)

HER KULÜPTE BİLİNÇLİ BİR KADININ OLMASI ŞART 

Altınsaban 'da 35 kulübe karşılıklı  bir şekilde üç gün maç yaptırdım tek başıma. Her spor kulübünde yönetimde bilinçli veya eğitimli bir kadının olması şart. Çünkü Altınsaban benden önce de çok bilinir bir kulüptü. Ama şu anda öğrenci sayımız 300 ve biz mahalle arası gibi görünen bir kulübüz ama aslında öyle değiliz değiliz. Çift sahamız var çok güzel hizmetlerimiz var.  Verilenler hizmetler karşısında hiçbir ücret almıyoruz. Ben sadece bu konuda örnek olmak istiyorum. Ben yapabildiysem bir kadın, bir anne olarak bir  herkesin yapabileceğine inanıyorum."

Editör: Ezgi Özdaş