Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde düzenlenen "4. Sanayi Devrimi Çağında Yeni Medya" başlıklı “Şuşa’da Küresel Medya Forumu’nda” konuştu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’nin Karabağ savaşında Azerbaycan’a gösterdiği desteğe değinerek, "İkinci Karabağ Savaşı'nın ilk saatlerinden itibaren Türkiye yönetimi ve halkı bizimle omuz omuza durdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karabağ savaşının ilk saatlerinde Azerbaycan'ın yalnız olmadığına dair açıklaması bizim için büyük destek oldu. 44 gün boyunca kardeşlerimizden o manevi desteği hissettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tutumunu defalarca kamuoyuna açıkladı ve diğer devlet yetkilileri de konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Bu, bizim için büyük manevi ve siyasi destek idi” ifadelerini kullandı.

AW940371_05

“Ermenistan'da hala intikam fikirlerle yaşayan bazı insanlar var”
Azerbaycan’ın topraklarını işgalden kurtarsa da hala teyakkuzda olması gerektiğini belirten Aliyev, "Geçmişimizi unutmamalıyız. Ermenistan, o dönemde Azerbaycan'daki kaostan yararlanarak topraklarımızı işgal etmişti. Unutmamalıyız ki, İkinci Karabağ Savaşı'nın sonuçlarına rağmen bugün Ermenistan'da, toplumda ve hatta hükümette hala intikam fikirlerle yaşayan insanlar var. Biz herhangi bir senaryoya hazır olmalıyız. Bu amaçla büyük zaferimizi gösteren Karabağ savaşı biter bitmez biz derhal savunma alanında köklü reformlar hayata geçirmeye başladık” diye konuştu.

Hamas yetkilisi rehinelerle ilgili açıklama yaptı Hamas yetkilisi rehinelerle ilgili açıklama yaptı

AW940371_02

“Türkiye ilişkileri Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik düzeyine çıkardık”
İkinci Karabağ Savaşı zaferinden sonra Azerbaycan ile Türkiye gerçekte var olan ilişkileri resmileştirildiğini ifade eden Aliyev, ”Biz bunu Şuşa Beyannamesi'ni imzalayarak müttefiklik düzeyine çıkardık. Şuşa Beyannamesi, halklarımız ve ülkelerimiz için büyük bir başarı ve büyük bir kazanımdır. Söz konusu beyanname bize yeni ufuklar açıyor” dedi.

"Erdoğan ile kişisel dostluğumuz bölgesel kalkınma ve istikrar açısından çok önemli bir faktördür"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkilerine değinen Aliyev, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel dostluğumuz bölgesel kalkınma ve istikrar açısından çok önemli bir faktör. Azerbaycan ve Türkiye halkları arasındaki ilişkiler uzun yıllara dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarına dayanıyor. Bu durum ülkelerimizin gelişmesi ve birbirimize destek olmamız için mükemmel bir temel sağlıyor” dedi.

Kaynak:İHA

Editör: Aslı Yeşilyurt