AKMAN KARDEŞLER ERKEKLİĞE ADIM ATTI

Ufuk IRGAŞ

Çok sayıda Mustafakemalpaşa ve Bursa'da yaşayan Yörüklerin katıldığı düğün iki gün sürdü. Yöre halk oyunlarının oynandığı ve türkülerin seslendirildiği Osmanlı usulü gerçekleştirilen düğünün ilk gününde Akman kardeşlere kına yakıldı. Yemek ikramı ile başlayan ikinci günde ise güzide hafızlar dua edip Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

COŞKU DOLU KUTLAMA

Pembe-Hakan Akman çiftinin erkekliğe adım atan iki oğlu; daha sonra dede, neneleri ve yakınlarıyla birlikte konvoy halinde Atıcılar Mahallesinde bulunan Veysel Karani'nin Kabrini ziyaret etti. Burada yapılan duanın ardından düğün ekibi Millet mahallesindeki düğün evine geri döndü. Coşku içinde geçen düğün takı merasimi ile sona erdi.

DARISI MÜRÜVETLERİNE

Osmanlı Yörük geleneği ile iki gün süren sünnet düğününün ardından Dede Yusuf Acar yaptığı konuşmada "İki torunum için gerçekleştirdiğimiz sünnet cemiyetimize katılarak bu mutlu günümüzde bizlere destekte bulunan herkese canı gönülden teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. İnşallah her iki torunumun mürüvvetlerini de görürüm” ifadelerini kullandı.