Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi Takla atan off-road araçları yürekleri ağza getirdi
Özkan YILDIRIM
 
'Nur Beyza Airbag Sistemleri' yapmış olduğu uygulamalar ve çözüm yöntemleri ile bırakın Bursa'yı adını yurt çapında geniş bir yelpazede duyurmuş olan Bursa’mızın önemli işletmelerinden biridir. 
 
• Bu kısa anekdot  bilgi ışığında  işletmenin kurucusu Sayın Mehmet Kara’dan öncelikle bizlere Nur Beyza  Airbag'in kuruluşundan günümüze sürecini anlatmasını istesek?
 
AR-GE'YE ÖZEL ÖNEM GÖSTERDİK
1986 yılında plastik atölyesi olarak kurulduk, öncelikle ilerleyen yıllarda oto yedek parça imalatı ve elektrik malzemeleri üretmeye başladık. Bu zaman zarfında otomotiv sektöründe airbag sistemleri için gerekli AR-GE çalışmalarını da başlatıp, teknik ve elektronik altyapı hazırlığı tamamlanarak airbag sektörüne öncü hizmetler vermeye başladığımızı söyleyebilirim. Yurt dışından bu iş için gerekli malzemeleri ithal edip aynı zamanda ”torpido” tamiri için kullanılan deri kumaşları da yurtdışından temin edip her marka aracın torpidoları, orijinal olarak ilk günkü görünümü  sağlanarak  ”Airbag  ve torpido bakım onarım” servisliğine  köklü bir şekilde başlamıştır. Merkezimizde 5 kat üzerine toplamda 1000 metrekarelik kapalı alanda hizmet vermekte olduğumuzu bunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda açılışını yaptığımız Ekspertiz şubemizin de sektörde büyük bir boşluğu doldurduğunu söyleyebilirim.
 
•    Kaliteli hizmetin yanı sıra üstün işçilik performansıyla da gerçekten de sürücüler tarafından teveccüh görmektesiniz. Peki Mehmet Bey bunu neye bağlıyorsunuz?
 
CİDDİ TEST AŞAMALARINDAN SONRA TESLİM EDİYORUZ
Yaptığımız bakım ve onarımları ciddi test aşamalarından geçirdikten sonra müşterilere teslim eden firmamız, yeniden kaza yapan ve tahmin ettiğimiz airbag’lerin tekrar başarılı bir şekilde çalıştığı için hayatı kurtulan müşterilerimiz tarafından yaptığımız işlerden  dolayı çok kereler takdir edilmiş ve desteklenmiştir. Otomobil sahipleri ve sürücüleri tarafından bu nedenlerden dolayı tercih ediliyor olmak bizleri de ayrıca  ziyadesiyle gururlandırmakta ve onurlandırmaktadır. Bu anlayış ve çalışma disiplini kalitemizden hiçbir zaman ödün vermeksizin çalışmalarımıza devam edeceğimizin de aynı  zamanda garantisidir.
•     Şimdi de Serdar Bey size birkaç soru sormak isterim, bize Nur Beyza Airbag’de yapılan işlemleri anlatır mısınız?
Elbette, memnuniyetle. Uzun yıllardan beri Bursa'mızda ve ülkemizde sektörüne yön veren kuruluşlardan biri olan Nur Beyza’da yapılan işlemlerle ilgili öncelikle belli bölümleri ayırmamız gerekir, yapmış olduğumuz çalışmaları sizlere bölüm bölüm aktarmak isterim;
Airbag Tamiri; Mevcut Airbagleri araçların her türlü orijinal airbagi  bulunur temin edilir kapakları tamir edilerek  yenden işlevsel duruma getirilir.
 
Torpido Tamiri:  Herhangi bir sebepten ötürü hasar  görmüş  (airbag patlaması, darbe ve çizikler gibi….) torpidolarınızı orijinal deseni ile kaplatabilirsiniz. Tecrübeli ve uzman kadromuz tarafından yapılan kaplama işlemi ile torpidonuz  ilk günkü orijinal görünümüne kavuşur ve garantili yüksek kaliteli malzeme kullanıldığından dolayı uzun yıllar boyunca torpidonuz  bu görünümünü korumaktadır.
BEYİN TAMİRİ CİDDİ BİR İŞTİR
 Beyin Tamiri:  Kaza esnasında patlayan  airbagler elektronik beyin mekanizması tarafından devre dışı bırakılıp tekrar kullanılamayacağını kullanıcıya uyarı ışıkları vasıtasıyla bildirir. Airbag sensörlerinin aracın  marka ve modeline  uygun olarak araç airbagleri onarıldıktan sonra, bilgisayar yardımı ile tekrar aktif hale getirilerek garantili bir şekilde çalışması sağlanır. Bu işlem firmamız tarafından araç ve üreticilerin kullandığı orijinal bilgisayarlı sistemle teknisyenlerimiz tarafından bilinçli bir şekilde yapılır. Beyin tamiri ciddi bir iştir. Bu sebeple Nur Beyza  asla korsan yazılımlarla  üçüncü  şahıslar tarafından geliştirilen ve sadece aracın airbag uyarı mekanizmasını devre dışı bırakıp uyarı ışıklarını kontrolsüz bir şekilde söndüren  programları kullanmaz. Nur Beyza, sadece araç üreticileri tarafından kullanılan orijinal bilgisayar sistemlerini ve programlarını kullanır. Airbag beyni tamir işleminden sonra sensörler ile arasındaki iletişimi sağlayarak aracın marka ve modeline göre olması gereken “omaj” değerleri ile kıyaslanır, sensör ve diğer mekanizmasının doğru ve etkin bir şekilde çalışmaya hazır olduğu tespit edildikten sonra , aracınızın  airbag  mekanizması tekrardan aktif hale getirilir. Bu sayede aracınızdaki  airbag  mekanizmasının tamamıyla güvenilir bir şekilde aktif oluktan sonra araçlar teslim edilmektedir.
Direksiyon Tamiri; Aşınmış direksiyonların iki şekilde tamiri mümkündür. İlk olarak deri kaplama yöntemi ile yapılan tamir; Direksiyon üzerindeki eski yıpranmış kaplaması titiz bir çalışma ile sökülerek yeni orijinal desen ve orijinal rengindeki deri, orijinal dikiş sistemi ile dikilmek suretiyle  tekrardan kaplanır. İkinci  yöntemde ise boya ile kısmi olarak aşınmış direksiyon simidinin aşınan kısımları tesviye edilerek orijinal desenini uygun olarak kısmi boyama işleminden sonra  teslimat yapılır.
Emniyet kemeri tamiri: Her türlü  araç için bizler  “Beyza Airbag”  olarak en iyi şekilde emniyet kemerlerinin tamiratını da yapmaktayız. 
• Bu güzel ve önemli bilgiler için teşekkür ederim. Serdar Bey bir müddet önce Nur Beyza Airbag Ekspertiz’in  açılışını gerçekleştirdiniz. Bu bağlamda bizlere neler söylemek istersiniz?
 
Bizim için 'güven' çok önemli
 
İşletme olarak bu sektöre birçok yenilik getirdik, vermiş olduğumuz hizmetler ve elbette bu hizmetin kalitesi halkımız tarafından çok güzel teveccüh görmesinin neticesinde bugünlere ulaştık. Uzun yıllar sektöre getirmiş olduğumuz yeniliklerle ön plana çıkmış olan firmamız, şimdi de dediğiniz gibi “Nur Beyza Airbag Ekspertiz” adı altında sektöre  tekrardan yeni bir soluk katmış durumdayız. Yapmış olduğumuz işlemlerde, hizmetlerde kesinlikle  güven esaslı çalışmalar yürüttüğümüzü özellikle belirtmek istiyorum. Bizim için yapmış olduğumuz işlerde maddi kazanç kesinlikle en son gelmektedir. Bununla ilgili sonuçta biz bunun tamirini de yapıyoruz, insanlara bu işin yapılabilir, tamir edilebilir, tekrardan açılabilir olduğunu anlatmak için bu işe kalktık aslında. Yoksa başka bir amacımız yok. Sonuçta başka ekspertiz firmaları da “bazılarını ayırarak söylüyorum” ellerinde olan bilgilere dayanarak sadece görüntü itibarıyla Airbag çalışmaz diye not verebiliyorlar. En azından biz bunu toparlamak için bu işe girdik ve bu sektörde  anlamlı bir  yer edindik. Güvenilir olmak, tercih edilmek gerçekten çok güzel bir duygu, bu enerji ile zaten yeni işyerimizin de açılışını yaptık. Elbette, burada bize en büyük desteği veren daima yanımızda olan değerli halkımıza Bursalılara buradan tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Bütün sürücüleri ,araç sahiplerini  işyerlerimize de beklediğimizi son olarak eklemek istiyor, herkese kazasız, belasız ,hayırlı günler, iyi çalışmalar demek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. 
 
 
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
MERKEZ
Veysel Karani Mahallesi
İnci Sokak  (Köşk Caddesi)    No:16
Tel:  0 224  216 01 03 
 ŞUBE:
Yeni Yalova Yolu    No:144  
Tel:  0 224  253  93 96 
 
OSMANGAZİ/BURSA