Özkan YILDIRIM

  •     Öncelikle bizleri bu güzel ofisinizde konuk edip ağırladığınız için sizlere teşekkür etmek isterim Cengiz Bey.  Sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz sonrasında elbette sorularımız da olacak.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM HEP EŞİM OLDU

Gazetenizin müstesnâ sayfalarında bizler için yer ayırmış olmanızdan ötürü ben de sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Cengiz Korhan 1965 Mustafakemalpaşa Çardakbelen doğumluyum. İlkokulu Çardakbelen'de bitirdikten sonra ortaokul ve liseyi Mustafakemalpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladım. Aşağı -yukarı bir yıl Güvem’de bir yıl da Melih köyde imamlık yaptıktan sonra 4 yıl özel güvenlik teşkilatında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çalıştım. Döndükten sonra  bankacılık sektöründe Etibank Bankacılık, Emlak Bankası ve Ziraat Bankası başta olmak üzere 30 yıllık devlet memuriyetimi  sona erdirerek  2015 yılında emekli oldum. 2016 yılında ne yapalım ne edelim diye düşünürken kendime  göre, ticaretimize göre yakın hissettiğim  gayrimenkul sektörüne giriş yaptım. Çünkü  bankacılık zamanımda da hep insanlarla iç içeydim, insanlarla hep diyalog halindeydim, emlak sektörüne girişimin bir nedeni de buydu. Çünkü Emlak sektöründe de hep insanlarla karşı karşıyasınız, birebir iletişim halindesiniz. Evliyim İki oğlum var, biri Anadolu Üniversitesi Kamu yönetiminde diğeri de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde işletme  okuyor. Ayrıca Tapu takip işlerimizde Hanife Yaşar hanımefendi de bizlere yardımcı olmaktadırlar.

AİLE DÜZENİ BİR BAŞKA

Bu sektör elbette yalnız olabilecek bir iş değil, bundan dolayı benim buradaki en büyük yardımcım eşim Kevser Korhan. Boş zamanlarında ev işleri bittikten sonra her zaman yardımcı olur,  işyerimiz  daha önce burası 1 yıl kadar eşimin üzerineydi, daha sonra onun üzerinde Bağ-kur'lu olduğu için almak zorunda kaldık. Sağlık hizmetleri benim Emekli Sandığı olduğu için daha kolay alacağından dolayı. Hem sigortasının olması münasebeti ile Bağ-kur'unu  ödeyerek  emekli olmasını istedik. Eşim 1984 yılında ilk olarak Akfa salça fabrikasında bir süre çalışmışlığı var ilk sigorta kaydı oradan almış. Benim burada en büyük destekçim  iki çocuğumda dışarıda okuduğu için eşim. Malum durumdan dolayı pandemi yüzünden üniversiteye çocuklar  gidemedikleri  için çocuklar  evde bu  yüzden fazla buraya gelemiyor ama normal zamanlarda her gün her saat buradaydı. Ben dışarı gittiğimde gelenleri konuk eder ağırlar beni bilgilendirirdi. Hatta  bildiği konularda onlara yardımcı olurdu şöyle söyleyebilirim burası bir aile şirketi. Bu tabii ki ailede  nasılsa buradaki çalışmada başarıda Aileden kaynaklanıyor. Aile olduğunda  tabii daha düzenli oluyor daha disiplinli oluyor bu çalışmamızı biz evde nasılsa buraya da yansıtmış durumdayız.

15 GÜN ÖNCE ANNEMİ KAYBETTİK!!

Bundan 5 ay kadar önce Annem rahatsızlandı ,5 aydır yoğun bakımdaydı. Karacabey Devlet Hastanesinde yattı dört buçuk ay 15-20 günde Bursa Esentepe Hastanesi'nde yattı yoğun bakımda Hakk'ın rahmetine kavuştu 1 Aralık 2020’de, rahmetli annem Nefise Korhan’ı kaybettik. 22 Nisan 2014 yılında  rahmetli babam Harun Korhan’ı kaybetmiştik.Babamı 2014 yılında kaybettikten sonra annem düzenini bozmadı ,akabinde  o zamandan bu zamana kadar o zamandan bugüne kadar bakımlarını ihtiyaçlarını yapmaya çalıştık ,elimizden geldiğince.Biz nasıl büyüklerimizden görmüşsek  elimizden geldiğince  yapmaya çalıştık nasıl  ana babaya sahip çıkılması gerektiği ile ilgili   örnek  olmaya çalıştık ailecek.

DİLE KOLAY 32 YIL

1989 yılında eşimle yapmış olduğumuz evlilik 32 yılına girdi, ben eşim ve çocuklarımla gerçekten gurur duyuyorum benimle istişare etmeden çocuklarım herhangi bir karar vermezler. Ailenin sağlam temeller üzerine durup hayatını sürdürebilmesi çok önemli burada tabii ki aile içerisindeki huzur ve mutluluğa bağlı burada baba olarak  benim  payım %20 veya 30’sa bunda annelerin payı %70’leri %80’leri bulur. Biz şimdi evde üç erkek bir tane kadın her akşam yemek, içmek,giyim, kuşam,temizlik  her şey onların üzerine bir de onun yanı sıra iş yerine gelip yardımcı olmaya çalışıyor 32 yıldır dile kolay.

  •    Cengiz Bey şimdi isterseniz  mesleki çalışmalarınıza geçelim . Gayrimenkul anlamında ağırlıklı olarak hangi branş üzerine yoğunlaşmış bulunmaktasınız?

Elbette.  Biz de kiralık dairede, satılık dairede var, işyerleri de var yine aynı şekilde, hepsi var fakat  Mustafakemalpaşa Bölgesi Türkiye'nin en büyük geniş tarım alanlarına araziye sahip olan bir bölge olduğu için tabii yatırım amaçlı arsa arazi anlamında da yoğunlaşmış bulunmaktayız.

DOĞRU YATIRIMLA KAZANMANIN YOLU “CK KORHAN GAYRİMENKUL’DEN GEÇER

Bunun yanı sıra elbette yatırımlık araziler konusunda olsun oldukça iddialıyım.Bu anlamda daha önce Ziraat Bankası bünyesinde çalışmalarımın da rolü büyük olduğunu kesinlikle söyleyebilirim, bu alanda ekspertiz anlamında da gerçekten oldukça iddialı olduğumu, fiyatlar hususunda alanın, arazinin, tarlaların değeri anlamında  oldukça doğru yatırımlarla ilgili yatırımcılarımızı bilgilendirdiğimizi  söyleyebilirim. Bu konuda kesinlikle  iddialıyım. Kesinlikle benim felsefem de öncelikle yatırımcıların kazanması lazım, yatırımcı  kazansın ki onun etkisi ile onun çevresindeki kişiler de yine yatırım yapmaları durumunda bize  gelsinler. Bizim amacımız bu. Biliyorsunuz emlak sektöründe güven çok büyük bir unsur. Biz de burada bu bağlamda bu unsurlara oldukça dikkat etmeye çalışıyoruz. Yatırımcılarımıza kazandırmak hak ettiği kazançları onlara verebilmek çok önemli insanlara hak ettiğini verebilmek çok güzel. O yüzden de gelsinler ofisimizde bizi görsünler, çalışmalarımızı görsünler yaşasınlar ve sonrasında kararlarını versinler.

BURALARI KARIŞ KARIŞ BİLMENİN AVANTAJI VAR

  Bizler CK  Korhan Gayrimenkul olarak Mustafakemalpaşa çevresinde uzun yıllardır yaşamış olmanın devlet memuriyeti anlamında da buralarda yoğun bir şekilde çalıştığımızdan gerçekten bu bölgelerde her türlü yatırımın kazancın yolunun iddialı  bir şekilde söylüyorum CK Korhan Gayrimenkul'den geçmektedir.

6 AY SONRA ,1 SENE SONRA NE OLACAK SÖYLEYEBİLİRİM

Ben kazandırmadan kazanamam bir kere  zaten yatırımcıya kazandırmadığım zaman bir daha buraya gelmezsiniz ,kazandırdığımız zaman da buradan gitmezsiniz. Kesinlikle 6 ay sonra 1 sene sonra yatırım yapılmış olan arazinin tarlanın ne kadar olacağını, ne kadar getiri sağlayacağını söyleyebilirim ve kesinlikle söylemiş olduğumuz bu rakamlarında ayrıca arkasındayız.

 Peki Cengiz Bey yatırım anlamında hangi bölgeleri  yatırımcılara öneriyorsunuz?


PANDEMİDEN DOLAYI HOBİ BAHÇELERİNE YOĞUN TALEP VAR

Tümbüldek Kaplıcaları ve Suuçtu Muradiye Sarnıç Şelalesi bu bölgeler turistik alan yapıldı bu bölgelere devletimizin ve belediyemizin büyük yatırımları var. En uygun fiyatlı olan yerler Çardakbelen, Çavuşköy, Devecikonağı, Karaorman ve bu bölgeler. Mesela Tırnova  bölgesinde doğa harikası yerler var. Yatırım için de yine Lütfiye, Orhaniye, Hamidiye, Derekadı,  Tümbüldek,  Bahariye ,Kayabaşı,  Sünlük ,Dallıca, Muradiye Sarnıç bu bölgelerde açıkça net söyleyeyim. 1 dönüm yer 80'e 100'e kadar geldi. Bu pandemi gerçekten insanları kendi başlarına yaşamaya toprakla baş başa olmaya yöneltti. Sadece burası değil Bursa’da ,İstanbul’da  her yerde bu şekilde çok büyük bir talep var. O zaman da tabii fiyatlar yükseliyor hem tarım arazileri anlamında hem küçük bahçeler, hobi bahçeleri  anlamında. Pandemiden önce 15 lira 20 lira olan hobi bahçesi şu an 50 lira . 50 lira olan yer şu an 100 lira.

DIŞARIDAN GELEN MEMURLAR MUSTAFAKEMALPAŞA’YA  YERLEŞİYORLAR


   Son olarak Cengiz Bey bizlere Mustafakemalpaşa’da yaşayan vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?  Onlara ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Şöyle söyleyeyim; Mustafakemalpaşa’da yaşayan vatandaşlarımız çok duyarlı ve çok bilinçlidirler. Kemalpaşa’nın   nereden ne alacağını ,nerede ne yapacağını bilen kendisini iyi yetiştirmiş bir vatandaş kitlesi var. Dışarıdan memur olarak Mustafakemalpaşa'mıza  gelip oturan insanlarımız , sonrasında buradan ayrılmak istemiyorlar burada kalıyorlar, yerleşiyorlar. Yani Sosyal Yaşam anlamında olsun yaşam tarzı konusunda olsun gerçekten çok güzel bir ilçemiz. Ben elli senedir buradayım, aşırı olay gibi bir şey kesinlikle burada görmedim de duymadım da.Benim yaşıtlarımdakilerin hepsi öğretmen, müdür,  kaymakam. Arkadaşlarım çeşitli görevlerde. Buradan başta Mustafakemalpaşa’da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere Bursa'da yaşayan yurt genelinde yaşayan bütün insanlarımıza  sağlık ,sıhhat ,afiyet ve esenlikler diliyorum. Mustafakemalpaşa’da ve  çevresinde yatırım yapmayı düşünen yatırım yapma arifesinde olan herkesi  ofisimize  bekliyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Lalaşahin Mahallesi ,

Setboyu Sokak No:5/A

Gsm: 0 537 483 60 90 – 0 551 235 18 14

Mustafakemalpaşa/BURSA