Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Özkan YILDIRIM

Bursa'da hijyenik ortamda hazırlanan ürünlerinin ve dillere destan lezzetinin yanı sıra halktan gördüğü teveccühle adından sıklıkla bahsettiren ‘Acıktım Köfte ve Izgara Salonu’nun sahibi Hüseyin Kuş ile sektörde yapmış olduğu çalışmaları öne çıkartmaya çalıştığımız güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Röportajımıza sizi tanıyarak başlayalım isterseniz?   Sonrasında ‘Acıktım Köfte ve Izgara Salonu’nun kuruluşu ve bu günlere geliş sürecini bizlerle paylaşırsanız sevinirim…
1969 yılında Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde doğdum. 2006 yılından beri bu sektörde çalışmalar yürütüyorum. Aynı yıl içerisinde Gülbahçe Mahallesi 2. Cevizli sokakta Acıktım Köfte ve Izgara Salonu adı altında açmış olduğumuz işyerimizde ustamız Hüseyin Aktaş ile birlikte müşterilerimize en iyi hizmeti sunma çabasındayız. Ayrıca kurumsal toplu yemeklerde verebilme potansiyelimiz olduğunu sırası gelmişken belirtmek istiyorum. 26 yıldır evliyim, bir kız ve bir oğlan çocuğu babasıyım. Halkımızın damak tadına uygun köftelerimizin ve ızgaralarımızın olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.  

Peki, bizlere menünüzden bahsedebilir misiniz?  Köfte ile birlikte neler bulunmakta?
Kasap Köfte, İnegöl Köfte, diğer beyaz et ve kırmızı et ızgaralıklarımız menülerimizde bulunmaktadır.

ÖNCE GÜVEN SONRA KALİTE

Bursa'da yaşayan insanlarımızdan gerçekten de güzel teveccüh görmektesiniz. Vatandaşlarımızın sizi tercih etmesindeki en önemli 3 unsuru sorsam, bizlere nasıl bir cevap verirsiniz?
1- Öncelikle müşterilerimizin bizlere güvenmesi diyebilirim. Çünkü bizim gibi işletmelerde güven çok önemli… Güvenle birlikte hijyen, kullanılan malzemelerin, kırmızı etin ve beyaz etin tazeliği bakımından söylemek istiyorum.
2- Sonrasında tabi ki kaliteli ve güler yüzlü hizmet.
3- Son olarak da mükemmel lezzetteki köftelerimiz ve ızgaralarımız diyebilirim.

Sektörünüzde yaşamış olduğunuz sıkıntılar var mı?  Bunlarla ilgili neler söylemek istersiniz?
Sektörde yaşadığımız en büyük sıkıntı maalesef birçok yerde kalitesiz malzemeler ile bu işi yapmaya çalışan kişilerdir. Vatandaşlarımız mutlaka köfte ve ızgara  yemek istediklerinde bildikleri yerlere gitmelerini; tanıdıklarından  güzel yorumlar duymuş oldukları yerlere gitmelerini şiddetle önermek istiyorum. Her önüne geldikleri yerlerde kendileri ya da  aileleriyle birlikte yemek yememelerinin onların da yararına olacağı düşüncesindeyim.
 

Bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta. Bilhassa genç işsizlik oranları ise çok daha yüksek… Siz de başarılı bir girişimci, aynı zamanda işveren olarak gençlere neler önerirsiniz?
Şunu gönül rahatlığıyla söylemek istiyorum ki Türkiye'de işsizlik diye bir şey yoktur. Genç işsiz kardeşler maalesef masa başı, kolay işler beklediklerinden uzun süreler de işsiz kalabiliyorlar. Mutlaka gençlerimizin ve yetişkin insanlarımızın çok fazla seçici olmamalarını ve yapabilecek işleri yapmalarının yararlarına olacağı kanaatindeyim. Belki de ilerleyen süreçte istedikleri gibi bir işe denk gelebileceklerini de unutmasınlar ama sadece uzun süre bekleyerek istedikleri gibi bir işi beklemek akıl karı değil, böyle  bir dünyanın  yok olduğunu bilmem hatırlatmama gerek var mı?

Bu mesleğe girmemiş olsaydınız hayalinizdeki meslek hangisiydi?
Gençken futbol oynamayı çok seviyordum ve birçok amatör kulübün seçmelerini kazanmış olmama rağmen babamın da etkisiyle devam edemedim ve bırakmak zorunda kaldım. Belki de güzel bir kariyer yapabilirdim ama maalesef devam edemedim. İçimde uhde olarak kaldı diyebilirim.
Röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak neler söylemek istersiniz?
Biz her zaman mahallemizde bulunan iş yerimizde her günkü ciddiyetle kaliteli lezzetlerimizi müşterilerimiz için hazırlıyoruz. Kalitede ve lezzette iddialı olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Başta köfte olmak üzere ızgara sever Gülbahçelileri, komşu mahalle sakinlerini ve bütün Bursalıları salonumuza bekliyoruz.  

BİR TELEFON UZAĞINIZDA
Birbirinden lezzetli çeşit çeşit köfteleri ve ızgarası ile Bursa'mızda gerçekten de işini layıkıyla yapan köftecilerin başında gelen Acıktım Köfte ve Izgara Salonu’nun sahibi ve kurucusu sayın Hüseyin Kuş, mahallelinin gönlünde taht kurmuş bir işletmeci. Gülbahçe Mahallesi, 2.Cevizli Sokak No: 6’da hizmet veren restorandaki ürünler hakkında bilgi almak için 0224-253 26 27 ve 0543-284 03 38 numaralı telefona ulaşabilirsiniz.