Suudi Arabistan ve Türkiye arasında vize kolaylığı Suudi Arabistan ve Türkiye arasında vize kolaylığı

YSK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından bugün İstanbul'daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen yeniden sandık başına gitti. İlk sonuçların gelmesinin ardından kameralar karşısına geçen AK Parti adayı Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. Aradaki büyük farkın belirginleşmeye başlamasının ardından İmamoğlu da kameraların karşısına geçti.
DEMOKRASİ SAATİNİN 
ÇALIŞMASINDAN YANAYIZ

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"23 Haziran'da yaptığımız İstanbul seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden bir tanesi Türkiye'nin demokrasi sürecine katkısıydı. Ülkemize ve dünya kenti İstanbul'umuza seçimin sonuçları hayırlı olsun. Bugün on binlerce ve yüz binlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan yol arkadaşlarıma günün kahramanlarına minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Tümünün kalbini yanımda hissediyorum. Bugünün demokrasi kahramanlarıydı. Hizmetleri güzel bir anı olarak hatırlayacaklar. Bugün hali hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursa da net sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarıma kat görevlisi arkadaşlarıma bilişim sorumlularına sandık kurulu üyelerine ilçe seçim kurulundaki üye arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını rica ediyorum. Sandıklarınızın, tutanaklarınızın, birleştirme tutanakları netleşinceye kadar sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum, tarihi sorumluluk devam ediyor. Biz demokrasi saatinin çalışmasından yanayız. 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşananları milletimiz biliyor. Saatleri durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulasının çıktığını duyurmak isterim. Vatandaş büyük haksızlığın hesabını bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni sayfa açılıyor anlamına gelmiyor. Bu ortak yeni bir sayfa anlamına geliyor. Artık, sevgi hoşgörü olacak. Şatafat kibir bitecek. Adalete olan güvenimiz tazelendi. Sadece bana oy verenler değil seçimleri olgunluk içerisinde gerçekleştiren vatandaşlarımız sağlamıştır. Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarını tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz. Dünya ülkelerine de işin aslını öğrettiniz."

BİNALİ YILDIRIM: 
RAKİBİMİ TEBRİK EDİYORUM

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin, "Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" dedi. Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlerin sonuçları ile ilgili yasağını kaldırdığını hatırlattı. "Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" diyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu seçim kampanyası boyunca bizimle beraber yoğun bir çalışma içine giren, elinden gelen bütün gayreti gösteren yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarına, bizi dinleyen, projelerimizi, vaatlerimizi anlatma fırsatı veren İstanbulumuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Seçim demek, demokrasi demektir. Bu seçimler de Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde, kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Elde edilen sonuçlar tabii ki kesin olarak daha sonra açıklanacaktır."
"15 MİLYON İÇİN 
HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Bu sonuçların İstanbul'a, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini dileyen Yıldırım, "Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir kez daha İstanbulluların verdiği kararın gelecek 5 yıl için kadınlarımız, çocuklarımız ve bütün İstanbul'da yaşayan 15 milyon için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.