Ezgi Özdaş

Rock müziğinin efsane grubu AC/DC piyasadaki 50.yılını kutluyor. Kutlamalar kapsamında düzenleyeceği dünya turnesine Türkiye’yi de dahil eden efsane grup 20 Ekim’de İstanbul Paraf Kuruçeşme Açıkhava’da sahne alacak. Ünlü grubun kariyerine dair detaylar sosyal medyada gündem oldu. Peki AC/DC ne zaman kuruldu? Üyeleri kimler? İşte AC/DC’ye dair merak edilen tüm detaylar…

Ekran görüntüsü 2023-10-06 154940

Angus ve Malcolm Young kardeşler tarafından kurulan AC/DC Avustralyalı bir ekip olarak Sidney’de kuruldu. Rock’n Roll’un en köklü temsilcilerinden olan ünlü grup ilk albümü olan High Voltage’i 1975’te yayımladı. Zaman içerisinde birçok üye değişse de grup          Angus Young, Chris Slade, Stevie Young ve Brian Johnson’dan oluşuyor. Bir zamanlar grubun üyesi olarak yer alan eski üyelerde ise Malcolm Young, Bon Scott, Phil Rudd, Cliff Williams, Simon Wright, Mark Evans  ve Dave Evans gibi isimler yer aldı. 1979^da patlama yaşadıkları Highway to Hell adlı albümünü yayımlayan grupta bu albüm sonrasında solist Bon Scott hayatını kaybetti. Grup, en çok satan albümü olan Back in Black’i yeni solisti Brian Johnson ile birlikte yayımlayarak yola devam etti.

(Özel) Türkiye’de bu evlerin örneği yok (Özel) Türkiye’de bu evlerin örneği yok

Ekran görüntüsü 2023-10-06 154945

Bu albümden sonra For Those About to Rock We Salute You adlı albümle yükselişini sürdüren efsane grup, 1983 yılında baterist Phil Rudd’ın gruptan ayrılmasıyla düşüşe geçti. Phill Rudd 1994 yılında gruba geri döndü ve grup yeniden tırmanışa geçti. Albümler ardı ardına geldi ve AC/DC günümüze kadar dünya çapında 200 milyonun üzerinde albüm satışı, Hard Rock’ın en büyük 100 sanatçısı listesinde 4.sıraya sahip olma gibi birçok başarı ve yüzlerce ödülle dolu bir kariyer geçirdi.

Editör: Ezgi Özdaş