Ulaş Girgin

Grupta Galler, Hırvatistan, Ermenistan ve Letonya ile mücadele eden A Milli Takım şimdiye kadar oynadığı maçlarda Ermenistan’ı deplasmanda 2-1 mağlup etti ve Hırvatistan’a ise Bursa’da oynanan maçta 2-0 mağlup oldu. Milli Takım bu sonuçlar ile grupta oynadığı 2 maçtan kazandığı 3 puan ile Galler ve Hırvatistan’ın ardından 3. sırada yer alıyor. Takımımızın bu akşamki maçta rakibi olacak olan Letonya ise grupta oynadığı tek maçta Galler’e 1-0 mağlup oldu ve grupta henüz puanı bulunmuyor.

31bdd7b8bfac4c1086ca8a854e954e69

Kuntz: “Maçın öneminin farkındayız”

Akşam oynanacak olan maçla ilgili açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz Letonya maçının öneminin farkında olduklarını belirtti. Kuntz, “A Milli Takım seviyesindeki her maç baskı yaratır. 8 maçımız var ve bunu kazanmamız bizi hedefimize bir adım daha yaklaştıracak. Maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız” dedi.

Millilerin Letonya karnesi

Türkiye ve Letonya bu akşam 9. Kez karşılaşacak. Letonya ile yapılan 6’sı resmi 2’si özel 7 maçtan 2’sini Türkiye, 1’ini Letonya kazandı, iki takım 5 kez ise berabere kaldı.

jwsxXFsicUOMQinJs_bc_A

İlk ve son maç Türkiye’nin

İki ülke milli takımları arasında yapılan ilk maç 22 Haziran 1924’te Riga’da gerçekleşti. Türkiye bu maçı 3-1’lik skorla kazanmayı başardı. 3 golün 3’ünü de Zeki Rıza Sporel kaydetti. 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj maçlarında Letonya ile 15 Kasım 2003 tarihinde ikinci sınavına çıkan Türkiye bu maçı 1-0 kaybetti. 19 Kasım 2003 tarihinde yapılan rövanş maçında ise müsabaka 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı. Bir sonraki müsabaka ise 28 Mayıs 2013 tarihinde Almanya’nın Duisburg kentinde yapılan özel maç ile gerçekleştirildi. 3-3 biten maçta takımımızın gollerini Olcay Şahan, Selçuk İnan ve Veysel Sarı kaydetti. 13 Ekim 2014 yılında Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında Riga’da gerçekleşen bir sonraki maç ise 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı. Aynı grubun rövanş maçı Konya’da gerçekleşti ve bu maç yine 1-1’lik skorla son buldu. İki takım arasında gerçekleşen bir sonraki maç ise 30 Mart 2021 tarihinde oynandı. Bu maçta yine berabere kalan iki takım karşı takım kalelerine 3’er gol kaydetti. Tarafların gerçekleştirdiği 11 Ekim 2021 tarihli son maçtan ise Türkiye 2-1’lik galibiyet ile ayrıldı.

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Türkiye-Letonya maçının muhtemel 11'leri  

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakçı, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu, Berkay Özcan, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Umut Nayir.

Letonya: Purins, Salvalnieks, Oss, Cernomordijs, Sorokins, Ciganiks, Tobers, Zjuzins, J. İkaunieks, Gutkovskis, Uldrikis.

Türkiye-Letonya maçı saat kaçta, nerede ve hangi kanalda?

Bu akşam 21.45’te başlayacak olan D grubu 3. maçı Letonya’nın Başkenti Riga’da Skonto Stadı’nda oynanacak ve TRT Spor'da naklen yayınlanacak.        

Editör: Ulas Girgin