Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM

  • Öncelikle Mecit Bey, Sayın muhtar adayım sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Mecit Ziyrek Erzurum , Oltu 1962 doğumluyum. Üç kız, bir oğlan çocuğu  babasıyım. Çocuklarımın hepsini okuttum,  hepsi meslek sahibi olmuş durumda. Maddi manevi sıkıntım yok Allah'a şükür. Ama maalesef mahallemizin sıkıntıları çok  .20 sene bir fiil Büyükşehir Belediyesinde hizmetim  oldu. 3 sene sendika temsilci başkanlığı yaptım. 3 yılı aşkın Park Bahçeler  Şube Müdürlüğü’nde idarecilik yaptım, yani orada almış olduğum bilgi birikimini mahalle sakinlerine sunmak istiyorum.  Bu güzelliği yaşatmak istiyorum.

  • Peki  Mecit Bey mahallenizde yapılması gereken eksiklikler neler ve göreve gelmeniz durumunda ne gibi hizmetlerin gelmesine ön  ayak olacaksınız?

Mahallemizin eksiklikleri gerçekten çok fazla, hatta bunların bundan 10 sene, 20 sene önce yapılmış olması gerekiyordu ama maalesef hiçbir adım atılmamış. Yukarıdaki mahallelerde kadınlar lokali var niçin bizim mahallemizde,  Çınarönü Mahallesi'nde olmasın. Cenaze taziye evi niye olmasın. Bir cenaze olduğunda insanlar büyük sıkıntı yaşamaktalar nerede taziyelerini vereceklerini şaşırıyorlar, caminin altındaki kahvede verseler bir sıkıntı, başka yerlerde verseler başka bir sıkıntı. Bu manada mahallemizin acil bir taziye evine ihtiyacı var. Gençler, çocuklar sokaklarda tiner çekip dolaşıyorlar. Bunlar beni bir baba olarak üzüyor acıtıyor. Bu gençler sportif faaliyetler yapsalar, bunlara gönüllü hocalık yapacak o kadar çok kişi var ki. Şimdi onlara bir sosyal faaliyet alanları yapılmış olsa lokal tarzındaki bu tesislerde, isterse kitabını okusun, isterse dini eğitimini alsın, isterse yüzsün, isterse futbol oynasın, güzel  olmaz mı? Bunlar olduğu zaman çocuklarımızı gençlerimizi kötü alışkanlıklara terk etmemiş oluruz adeta bir taşla iki kuş  vurmuş oluruz, Biz bunları hedefliyoruz. Bunların gerçekleşmesi için hep beraber, el ele çalışarak bu projeleri hayata geçirmemiz lazım. Şimdi ben çocuklarımı okuttum  ama okutamayan insanlar var bunlara yardımcı olalım hastası var garibanı var. Geçim sıkıntısı çeken birçok mahallede  insanlar var. Hizmetin  vatandaşlarımızın ayağına gitmesi lazım. Birileri muhtarın ayağına gitmesin muhtar vatandaşın, halkın ayağına gitsin. Başka mahallelerde birçok hizmet varken bizim mahallemizin bu hizmetleri alamaması bizi  üzmektedir. Mahallemizde birçok Milli Emlak’a ait, belediyeye ait, hazineye ait araziler var. Bunlar talan edilmesin, bunlar bu mahallede yaşayan insanlara kalsın .  Birileri parsel  parsel  paylaşıp  satmasınlar derdimiz o yoksa bir derdimiz yok kimseyle. İnsanlar muhtar kafasında sıkıntı yaşamasın. “Ver evrak ver 4 lira”nın artık kalkması lazım. İnsanlarımızın artık “ muhtarlığa gidip bir evrak alacağım da acaba cebimde 4 lira param var mı?” diye hesap yapmaması lazım. Allah'ın izniyle biz mahalleye güzel hizmet açısından insanlar  tercih eder seçerlerse  mahalle sakinlerimizin, insanlarımızın insan gibi yaşayacaklarının bilincine varsınlar .Muhtar her zaman mahalle sakinlerinin  hastasına ,cenazesine, iyi gününde, kötü gününde ayağına gitmesi gerekiyor. Sonra Muhtar dediğin  zaman “muhtar halkın hizmetkarı” olması lazım  . Çünkü muhtarı halk getiriyor ,sonuçta buraya bana “hizmet et” diye bana “tepeden bakma” diye seçiyor.

   Oyunu isterken insanlara tepeden bakmıyorsun ama seçildikten sonra tepeden bakmanın kalkması lazım artık. Hep sıkıntı Çınarönü Mahallesi'nde... Arabayatağı  Mahallesi'nde niye ama kardeşim bu böyle oluyor. Buradaki insanlar  güzel bir yaşam sürse ,oyun parkları olsa, bayanlar için kadınlar lokali olsa gidip bayanlar orada sohbet etse bir araya gelse kaynaşsa güzel olmaz mı?

  • Peki Mecit Bey  Çınarönü Mahallesi sakinleri ile aranız nasıl?  Diyaloglarınız,  iletişiminiz  nasıl? Sizin adaylığınızı nasıl karşılıyorlar?

Mahalle sakinlerimiz ile aramız mükemmel diyebilirim. Zaten insanlarımız da bir arayış içerisindeler, yolda gördüklerinde geliyorlar selamlaşıyorlar sıkıntıları ile ilgili ihtiyaçları ile ilgili şimdiden bilgi veriyorlar. Bu da beni oldukça memnun ediyor mutlu ediyor gelecek açısından. Ben Çınarönü’nde   esnaflık yapıyorum, emeklilikten  sonra buraya başladım ben şimdiye kadar hiçbir vatandaşımızı geri çevirmiş değilim parası olsun  olmasın yeter ki,  o alacağı şeyden tatmin olsun.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı
  • Sayın muhtar adayım,  Mecit Bey röportajımızın da yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız . Son olarak Çınarönü Mahallesi sakinlerine  ne tür mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?

Şunu söylemek isterim, kendine hizmet edebilecek Mahallesi'ne hizmet edebilecek, insanları insan gözüyle görecek , insanlara kesinlikle ırk ayrımı yapmadan herkese eşit bir şekilde yaklaşacak bir muhtar adayı “Mecit Ziyrek”.

    Son olarak vatandaşlarımıza halkıma şunu söylemek istiyorum; Halk muhtarın ayağına gitmesin.  Muhtar halkın ayağına gitsin. Hizmetin tespitini yapsın ve halkın ayağına hizmeti götürsün bu böyle olmalı. “Koltukta otur maaş al”  öyle bir derdimiz yok . Ben şunu söylüyorum artık evrak parasına son , halkım  beni seçer o koltuğa beni layık görürse o koltukta oturduğum  süre içerisinde, halkıma layık bir şekilde görev yapmak benim boynumun borcudur.  Evrak parasına son, kesinlikle alınmayacaktır. Ayrıca  maaşımın  yarısını da  her ay Mehmetçik Vakfı'na bağışlama sözünü de buradan vermek istiyorum. İnsanlarımdan, halkımdan, milletimden çok duyarlı insanlarım var, onların desteklerini bekliyorum,  teveccühünü bekliyorum bizi seçsinler hizmetten memnun kalsınlar. Başka bir şey söylemiyorum , buradan hepsine sağlık ,sıhhat ,afiyet ve  esenlikler  diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.