Özkan YILDIRIM

Sayın Ustam, bizlere öncelikle Üç Köfte’nin 1930’dan günümüze sürecini anlatır mısınız?

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

UNUTULMAZ TARİHİ LEZZET

Elbette, memnuniyetle. Ben Coşkun Abraşoğlu. Üç Köfte meşhur bir lezzettir. 1930 yılında çarşı yangınından önce eski Faytoncular Hanı'nda İpek Han’da kurulmuştur. Daha sonra İtfaiyeler meydanına sıra dükkanlara geçmişler. Üç ortaktı işletmeci ağabeylerimiz o zamanlar. Ben sonradan dahil oldum. Üniversite mezunuyum. Uzun yıllar yurt dışında kaldım. 1951 doğumluyum. Turizm sektörüyle uğraştım Kapadokya’da, yazın Kapadokya‘da kışın İtalya’da oturuyordum. Daha sonra Bursa’nın büyük bir tekstil grubunda dış ticaret müdürlüğü yaptım. Avrupa, Amerika tekstille uğraştık, emekli olduktan sonra Üç Köfte’nin başına geçtim. Şu an da Üç Köfte’yi devam ettiriyoruz.

Ustam siz üçüncü kuşak oluyorsunuz değil mi?

ÇOCUKLARIM 4. NESLİN TEMSİLCİLERİ

Aynen öyle üçüncü nesil gibi oluyor. Ayrıca benden sonra dördüncü nesil olarak oğullarım Cenk ve Alican Abraşoğlu bu güzel lezzeti gelecek nesillere taşıyacaklardır.

Üç Köfte adı nereden geliyor?

Köftelerimiz soğumasın diye servise üçer üçer gelir, 3-3-4 olarak servis edilir. Tabi daha fazlada isteyenler oluyor. Köftemizin lezzeti o kadar güzeldir ki, 30-40 köfte yiyenler bile olabiliyor.

Sizin köftenizin yanında piyazınız da çok tercih ediliyor değil mi?

Piyazımız gerçekten çok tercih edilmektedir. Piyazımızı dermason fasülyeden özel olarak hazırlamaktayız. Bu şekilde tabi piyazımızın beğenilmesi, tercih edilmesi bizleri de sevindirmektedir. Bunun yanında kesinlikle makine yağı kullanmamaktayız. Etlerimizi çok özel bir şekilde kesiyoruz, veterinerler takip ediyor. Burada dükkanımızda 7 kişi hizmet veriyoruz.

Çocuklar bizim gelecek nesillerdeki müşterilerimiz

Ustam sizin bir diğer güzel bir geleneğinizde anne ve babalarıyla birlikte dükkanınıza gelen çocuklara hediye veriyor olmanız..

Evet, çocuklarımız bizim için çok önemli buraya geldiklerini unutmasınlar büyüdüklerinde de tekrardan gelsinler onlarda çocuklarını getirsinler diye onlara balon, şeker, lolipop, boyama kitabı gibi hediyelerimiz var. Bu manada bu güzel lezzeti gelecek nesillere de şimdiden alıştırmak için böyle güzel bir hizmetimiz bulunmaktadır.

Son olarak Bursa’da yaşayan insanlara neler söylemek istersiniz?

Herkesi konum olarak da çok kolay bir yerde olan dükkanımıza gelerek bu güzel, tarihi lezzetle buluşmalarını önermek istiyorum.

DENEMEYEN ÇOK ŞEY KAYBEDER

Tarihi lezzet durakları kitaplarına, ansiklopedilerine konu olmuş geçmişi ile günümüze kadar ulaşan bu güzel lezzeti Bursa’da tatmayan denemeyen yoktur ama varsa da en kısa zamanda İvazpaşa Kapalı Çarşısında ki mekanlarında ziyaret etmelerini ve Coşkun Ustamla da ayrıca tanışmalarını önermek istiyorum. Köftenin lezzeti mükemmel yanında sunulan piyaz ise gerçekten bir numara, soğumasın diye üçer üçer servis edilen köftelerde işletmenin kendine has bir ritüeli olmuş durumda. Son olarak tatmayanlar mutlaka tatsın diyorum.