Sevgili “Sevinç Çelebi ile Vatandaş Hattı” okurlarım. Bugün itibariyle 'agazete’ye geçmiş bulunuyorum. Tıpkı son dört yıl olduğu gibi, hatta daha da azimli bir şekilde, aynı köşemle (sayfamla), kaldığımız yerden devam edeceğiz Allah’ın izniyle.

Sorunlarınızı, sevinçlerinizi, şikayetlerinizi, taleplerinizi, teşekkürlerinizi, sosyal sorumluluk etkinliklerinizi, gezilerinizi, özel haber, röportajlarınızı yine köşem aracılığı ile yetkililere ulaştırıp çözüm arayacağız, finalinde de ilgililere teşekkür edeceğiz.

Ben yine her daim olduğu gibi, ihtiyaç anında nerede ve hangi mahallede olursanız olun, hemen yanı başınızdayım. Her daim dediğim gibi, bu köşe benim değil, sizin köşeniz.

Bugüne kadar beni saydığınız, güvendiğiniz ve hangi gazeteye geçersem geçeğim benimle olacağınızı beyan ettiğiniz için size teşekkürü borç biliyorum. 

Ancak çok özel bir teşekkürüm daha var. Başta, dört yıl önce bu köşeye belki de benden fazla inanan ve beni bazen destekleyen, bazen teşvik eden, lakin hiçbir zaman demoralize etmeyen, aksine “Abla bu köşeye, sana halkın ihtiyacı var” diyerek önce “Vatandaşın sesi” olmanın ne anlama geldiğini bana idrak ettiren,

sonra da sevdiren, o zaman çalışmaya başladığım ve iki gün önce ayrıldığım gazetenin ve şimdi agazete’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan çok kıymetli ve değerli Ahmet Kundakçı’ya. Olsun varsın o bana “Kaynana” diye dursun… Kaynana da bir 'anne’dir sonuçta…. Ve de bana, köşeye inanın, halkı önemseyen ve sayan 'agazete' ekibine.

Özetle;

21 yıllık meslektaşlarım, arkadaşlarım, dostlarım. Yeniden birlikte çalışacağımızdan dolayı çok mutlu olduğumu ifade ediyor, inşallah hep birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanarak size sevgiyle 'Selamın aleyküm' diyor ve kalemi yeniden müsaadenizle birkaç gündür sabırla şikayetlerinin köşemde yayınlanmasını bekleyen çok değerli okurlarıma bırakıyorum…

BURSAGAZ aboneleri çözüm beliyor

Sevinç Hanım; Öncelikle 'agazete'deki yeni işinizin hayırlı olmasını diliyorum ve daha önce de olduğu gibi yine “Sevinç Çelebi ile Vatandaş Hattı” adlı köşeniz aracılığı ile şikayet ve taleplerimizi yetkili mercilere duyurabilmemiz için yardımcı olmanızı rica ediyorum. Size gönderdiğim şikayetimi köşenizde yayınlarsanız çok memnun olurum. Peşinen teşekkürler ve yeni görevinizde başarılar. 

Konuya gelince;

Yıldırım’da bir daire aldım. Gaz aboneliği için çağrı merkezinden Bursagaz için sözleşme yeniledim. Ve çağrı merkezi ‘tesisat kontrolünde uygunsuzluk görülürse, gazınız kesilir’ diye uyarıda bulunmadan sözleşmeyi yaptı. Ertesi gün tesisat kontrolünde, tesisatta ilaveler yapıldığını, önceden kabul olan bacalı kombinin, hermatik olarak değiştirilmesi gerektiğini söyleyip, 3 kişinin oturduğu ve yemek, ısınma gibi bütün ihtiyaçlarını doğalgazdan karşılayan, kasım ayının ortasında vatandaşı hiçe sayıp gazı kesip gitmiş!.. Bunun üzerine Bursagaz’a gittim ve yetkililerden çözüm için yardım istedim. Ancak yetkililer çözüm bulmak yerine ‘dilekçenizi bırakın gidin’ dediler. Normalde çok iyi çalıştığını bildiğim BURSAGAZ’a açıkçası bu davranışı yakıştıramadım.  Bu sebeple de üst mercilere seslenmek, derdimi duyurmak istedim. Belki büyütüyor gibi görünebilir ancak kış ayında ‘dilekçe ver git’ denilmesi, vatandaşı mağdur etmekle eşdeğerdir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Bursagaz yönetiminin bu konuyu çözmesini talep ediyorum. Gazı kesmeden başka çözümler üretmesi gerekmemektedir. İyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla İsmail Yıldırım

UMUDUMUZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ...

Bu kadar mı zor!..

Bir süre önce Yunuseli Mahallesi’nin Yaman Caddesi’nde yaşanan durak sıkıntısını köşemde duyurmuş ve ardından BURULAŞ harekete geçerek yolun bir tarafına durak monte etmişti. Ancak Yaman Caddesi’nden otobüsler üç yöne geçtiği için bu ‘tek durak’ kısmen çözüm olmuştur. Her ne kadar başta gelişmeyi vatandaşlar, “Bu herhalde daha başlangıç” olarak algılamış olsa da, gün geçtikçe “İkinci durağın konulması bu kadar mı zor!?” demeye başladı.

Derken günler ayları kovaladı ve yolun karşısına ihtiyaç olan ikinci durak bir türlü konulamadı. Böylece bekleyenlerin hala sığınacağı bir yer yok ve de kış, en nihayetinde geldi çattı.

Sözün özü;

Yolcular mağduriyetinin giderileceği günü iple çekiyor.

KARŞISINDA YOK

İlk olarak 26 Mayıs’ta köşemde gündeme getirilen otobüs durağı konusuyla ilgili ilk adımı atan BURULAŞ yetkilileri, 27 Mayıs sabah saatlerinde bir otobüs durağını Korupark istikametine giden araçları bekleyen yolcular için yerleştirdi. Uzun zamandır ciddi sıkıntılar yaşayan yolcular sevinirken, yolun karşı tarafından Heykel ve Terminal güzergahına gidecek olanlar ise aynı şekilde durak beklediklerini dile getirdi.

MAHKUM EDİLDİK

Ancak ‘Cuma Pazarı’ olarak adlandırılan tarafa konulan durağın üzerinden iki ayı geçince ve 3 durağın aynı bölgede buluştuğu yerde henüz tek durağın konulması vatandaşların tepkisine neden oldu. “Bu kez de bir durağa mahkum edildik. Neden gereken yapılmıyor ve diğer duraklar veya bir durak daha konulmuyor” denilmeye başladı.

GEREKÇE NET

Yetkililerden gerekçe net: “Durak, kaldırım olan yere konulacak.” Karşıda ise (bir ağaç iki taş) olan ve çaprazda ‘tuğla yığını’ bulunan yerlerde bu kaldırımlar yok. O zaman lütfen bu yol tümden ele alınıp düzenlensin ve durak konulabilecek yer sıkıntısı yaşanmasın. Ayrıca üçüncü durağa da gerek yok.

ÖRNEĞİN;

Konulan durağın karşısına, (bir ağaç iki taş) olan yere bir kaldırım yapılsın ve durak konulsun. Böylece üniversiteden ve Heykel, Acemler yönünden gelen ve Korupark yönüne giden otobüsler de ‘Cuma Pazarı’ tarafındaki konulan durakta dursun. Öte yandan Korupark’tan gelenler ve Heykel’e, Acemler’e giden otobüsler de yolcuyu karşıya yapılacak duraktan alsın ki karşılıklı konmuş iki durak tümden konuya çözüm getirmiş olsun. Merak ediyoruz, bunun planlanması bu kadar mı zor!?

AKTAŞ GEREKENİ YAPACAKTIR

Bu sebeple çalışkanlığıyla ve halkın yanında oluşuyla tanıdığımız yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’tan ve BURULAŞ’tan en kısa zamanda bu önemli konumuzun çözümü için bir atılım bekliyoruz, Başkan Aktaş’a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca önemle, özellikle de sabah ve akşam saatlerinde otobüslerimizin yetersiz olduğunu, iş yerlerimize, okullarımıza ve ya evlerimize 1-2 saat gecikmeyle ulaşabildiğimizi ve ‘üst üste’ yolculuk yapmak zorunda kaldığımızı ve bölgemizde başka minibüs, dolmuş, metro gibi alternatif araçların da olmadığını önemle vurguluyoruz”.

Saygılarımızla

Yunuseli Yaman Caddesi ve Çevre sakinleri

Çuvaldızı önce kendine batırmalı insan…

Ayıp yahu!

Bu görüntüler Güneştepe Mahallemizde bulunan Meşe Çocuk Parkı’ndan. Ancak mahallemizde bulunan parkların bir çoğunda görüntüler ne yazık ki böyle.

Merak ediyorum bunu yapan kişiler evinde de aynı şekilde mi davranıyor. Şayet öyleyse, bu şahısları direk ayıplıyorum ve evlerinde nasıl davranırlarsa davransınlar, dışarıyı pisletmesinler çağrısında bulunuyorum. .

Kaldı ki çocuklarımız da burada oynuyor… Ayrıca önemle hatırlatmak isterim ki parklar kişisel değil, hepimizin. Ve herkesin önce çuvaldızı kendine batırmasını rica ediyorum.

Elif Vatansever Doga

Kesilen asfalt hala kapatılmadı!

Güneştepe Mahallesi’nin Meşe Caddesi’nde bulunan Altay Emlak önündeki boru hattı için asfaltı kestiler ancak bir türlü kapatmadılar. Yayayı geçtik, yazık araçlar bile mahvoldu ve olmaya devam ediyor. Lütfen Osmangazi Belediyesi müdahale etsin ve bir an evvel gerekli işlemi yapsın.

Saygılar... Mehmet Samuk

Gündoğdu’nun yüzü gülemiyor… 

Kendimi bildim bileli Gündoğdu’da oturuyorum. Şehrin dört bir yanında olduğu gibi mahallemizde de bazı sıkıntılarımız hep var oldu ve olmaya da devam ediyor. Ancak son zamanlarda öyle bir sıkıntımız var ki, tüm rica ve minnetlerimize rağmen bir türlü çözüme kavuşmuyor yahut kavuşamıyor.

Kıssadan hisse;

Günümüzde İletişim ve ulaşımın ilere safhada olduğu dönemlerde (millet havadan, karadan, denizden, hatta deniz altından) dahi ulaşımını en iyi ve konforlu şekilde sağlarken, bizler Bursa’nın merkezinden köyümüze ulaşmakta zorluk çekiyoruz.

Lütfen artık!

Dikkatinize sunuyoruz sayın yetkililer; nüfusun arttığı bir bölgede küçücük ve tek otobüse mahkum olan biziz!

Balık istifi, üst, üste yolculuk da yapan yine biziz.

Bir yere ulaşabilmek için çift vesait, üç vesait hatta zaman zaman dört vesaitle yolculuk yapan da biziz!

En nihayetinde de konu komşu olduğumuz halde birbirimize giren yine biziz!

Yeter artık!

Bu sebeple bir an evvel ulaşım sorunumuza çözüm bekliyoruz. Önemle duyurulur gereğinin yapılması bir kez daha arz olunur ki Gündoğdu ismini taşıyan mahallemizin üzerinden kara bulutlar dağılsın ve gün doğabilsin…

Saygılarımızla...

Gündoğdu Mahallesi Sakinleri