GÖKÇE ÇALIŞCİ

İtalyan mutfağının ünlü tatlısı Tiramisu ile misafirlerinizin damağında unutulmaz bir tat bırakabilirsiniz.  Kahve ve labnenin eşsiz dansının buluştuğu tatlının en kolay tarifini sizler için derledik. Yarım saatte bu tatla ağızları açık bırakacaksınız. 

Kolay tiramisu nasıl yapılır? Orjinal tiramisu nasıl yapılır?
Orta boy kapta yapabileceğiniz Tiramisu için gerekli malzemeler

2 yumurta akı

4 yumurta sarısı

500 gr mascarpone

1 tatlı kaşığı acıbadem likörü, opsiyonel

150 gr pudra şekeri

36 adet savoyer bisküvisi

Espresso sosu için malzemeler;

3 yemek kaşığı toz espresso

1 yemek kaşığı toz şeker

400 ml sıcak su

2 yemek kaşığı acıbadem likörü, opsiyonel

Kahvaltı sofranıza yakışır lezzet 'Fransız krep' Kahvaltı sofranıza yakışır lezzet 'Fransız krep'

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞ AŞAMASI
*Yumurta aklarını mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Hazılardığınız karışımı soğuması içim buzdolabında bekletin. 

*Yumurta sarıları ve pudra şekerini ayrı bir kapta krema haline gelene kadar 5 - 6 dakika  boyunca çırpın, mascarpone ve dilerseniz 1 tatlı kaşığı acıbadem likörünü ekleyip homojen kıvama gelene kadar 3 - 4 dakika daha çırpın. Mascarponeli karışıma çırpılmış yumurta aklarını ekleyerek her bir katta   spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Karışımı buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.


*Espresso sosu malzemelerini derin bir kaba alarak şeker eriyene kadar harmanlayın. 


*Cam kabın tabanına  serdiğiniz ince katman kremanın üstüne  Savoyerlerin yarısını espressoya bandırarak  kremanın üzerine yerleştirin. Savoyerlerin üzerine bir kat daha krema dökün. Üzerlerine bir kat daha espresso ile ıslatılmış savoyerleri yerleştirin. Kalan kremanızı sıkma torbasına ekleyin ve tatlınızın üstüne istediğiniz şekli verin.  Buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra üzerini kaplayana kadar kakao serpin.

AFİYET OLSUN....😋

Editör: Gökçe Çalışcı