Pazar günü Bursaspor, evinde misafir ettiği Akhisarspor 'la 0-0 berabere kaldı.

Şampiyon takım 3 sezondur ligden düşmemek için oynuyor.

Geride bıraktığımız 2 sezon malumunuz öyle geçti.

Bu sezon da ateş hattında ve ateşle oynuyor Timsah.

Her maçta olduğu gibi bu maçta da bir umutla, Yeşil Beyazlılar maçın neticesinde kesin mutluluk beklerken, umutsuzluğa doğru yol aldı. Bir kez daha hayal kırıklığı yaşandı.

Üç puan beklentisi çok yüksekti.

Yine evdeki hesap sahaya uymadı.

Her maç sonrası bir dahaki maça umutlar bağlanırdı. Bu sefer pek umut da kalmadı.

Maç çıkışı sitemler yüksek sesle dile getirildi.

Bu maçta puan alamıyorsan hangi maçta puan alacaksın?

Kendi sahamızda bir, deplasmanda oynayacağımız üç maç kaldı.

Her şeye rağmen umudumuzu yitirmeden temennimiz Timsah’ın kalan dört maçta ligden düşmeyecek kadar puan toplamasıdır.

Allah'tan kalan maçlarımız arasında Göztepe ve Erzurum var da umutlarımızı bir nebze yüksek tutuyoruz.

Akhisar'ı yenemeyen Bursa'nın

lideri deviren Göztepe'yi nasıl yeneceği de ayrı bir sosyolojik vaka...

Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, maç sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Hedef 3 puandı. Önemli bir avantaj. Özellikle iki takım için de ortada geçen bir maç. Öndeki üretkenliği artırmamız gerekiyordu. Hiç beklemediğimiz sakatlıklar oldu, oyuna müdahale etme şansımız kısıtlandı. Çift forvete dönebilirdik, Barış’ın sakatlanıp çıkması, Sakho’nun sakat sakat oynaması, Tunay’ın hemen ikinci devrenin başında, iyi başladığı maçı sakat sakat tamamlaması elimizi bağladı. Atabilirdik, gol pozisyonlarımız var. Mağlup da olabilirdik. Özellikle bu tip maçlarda çok büyük stres var; yaşadığım için biliyorum. Taktik ve oyun anlayışının bittiği yerdir böyle maçlar. Ön tarafta daha üretken olmalı arzulu ve istekli oynamalıydık. Üzüntülüyüz ama umutsuz değilim" dedi.

Sezon perdesinin kapanmasına 26 gün ve 4 maç var. O maçları tekrar hatırlatalım…

04.05.2019 ERZURUMSPOR - BURSASPOR

12.05.2019 ANTALYASPOR - BURSASPOR

19.05.2019 BURSASPOR - GÖZTEPE

26.05.2019 MALATYASPOR – BURSASPOR

İşin özeti ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı bilemedik. Vaktinde gerekli tedbirleri alamadık. Yükümlülüklerini yapamayan kulüpler kapıya kilidi vurdular ve de vurmaya devam ediyorlar.

3 sezon önce Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 94 yıllık kulüp Mersin İdmanyurdu’nun kapatılma kararı aldığı açıklandı.

“Biz şampiyon olduk, bize belediye yardım eder, kamu yardım eder, zenginler yardım eder, sivil toplum kuruluşları yardım eder, odalar yardım eder, taraftar yardım eder” deyip yardımlarla, bağışlarla, sadakalarla bir yere kadar...

Geriye kalan dört maçta şampiyon takıma yakışır bir ruhla, cesaretle, korkmadan, sadece savunarak değil, hücum ederek gemiyi güvenli bir şekilde limana yanaştırsınlar.

Önümüzdeki sezonda da gerekli olan bütün değişimleri yaparak yolumuza şampiyonluk için devam edelim. Çok şey istemedik aslında, normali buydu...