Bursa’da özellikle Yıldırım ve Osmangazi’de deprem güvenliği nedeniyle yıkılacak okullar listesine alınan 24 okuldan 12’sinin yine bu ilçelerimizde olması eğitim kurumları yönünden biraz daha açacak olursam nitelikli okullar yönünden fakir olan ilçelerimizde olması ayrıca düşünülecek bir durum. 

Osmangazi neyse ama merkez ilçe olmasına rağmen ilçe sınırları içerisinde Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi haricinde sınavla öğrenci kabul eden nitelikli sınıfındaki tek Anadolu Lisesi olan Yıldırım ilçesinde Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi, Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu, Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu ve Yıldırım Şerif Artış İlkokulu’nda yıkım kararı alınmış durumda. Başta Çelebi Mehmet Lisesi olmak üzere bütün okullarda öğrenim gören öğrenciler yakın bölgelerdeki okullarda eğitimlerine devam edecekler.
Edecekler ama zaten yetersiz bina donanımına sahip Yıldırım’da bu durum mecburen ikili eğitime geçiş anlamına ya da kalabalık sınıflar anlamına geliyor. Yıkılacak okulların yerine yapılacak okullarla birlikte mutlaka bilhassa Yıldırım’da nitelikli okul sayısının arttırılması gerekiyor. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü, Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediye başkanlarının ve konuya ilgili kurumların katılımıyla mutlaka bu gidişatın değiştirilmesiyle ilgili çalışmaların yapılması şart. 
Orta düzeydeki Anadolu illerinde dahi 8-10 nitelikli grubundaki okul sayısına ulaşılmışken, teknik mesleki okulları eklediğinizde bu sayı daha da artmakta, Yıldırım’da Anadolu Lisesi grubunda tek teknik mesleki anlamında birkaç tane okul olması gerçekten de Yıldırım’ın ayıbı. 
Bu bağlamda Yıldırım ilçemizin tam göbeğinde olması adına, yine adını bulunduğu ilçeden alan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi özellikle değinmek istediğim okul ve nitelikliler sınıfına girmeyi en fazla hak eden kurum… 
Durum böyle olmasına rağmen yıkılacaklar listesinde olan Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinin bu okulda ikinci dönem itibarı ile eğitimlerine devam etmeleriyle okulda ikili eğitime geçilmiş durumda. 
Aslında bu durumu fırsata çevirme şansı hâlâ var. Yeni yapılacak binalara ek olarak bilhassa Yıldırım’da bina kalitelerinin yanı sıra eğitim kalitelerini arttırmaya yönelik seferberliğin mutlaka bir an önce az önce de değinmiş olduğum kurumlar tarafından başlatılması lazım. 
Ben bu konulara defalarca değinmeme rağmen maalesef hâlâ bir arpa boyu yol alınamamış olmasının da ayrıca üzüntüsünü yaşamaktayım. Bilmem aklıma getirmek istemiyorum ama benden başka Yıldırım’daki bu kötü gidişatı düşünen, dert edinen bir şeyler yapmak için çabalayan kimse yok mu diye düşünmeden de edemiyorum.