İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) online yönetim kurulu toplantılarında belediye başkanlarını ağırlamayı sürdürüyor. İMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’a değer katacak kent meydanı için çalışmaların sürdüğü müjdesini verdi.

Yapılması planlanan meydanın bütün Yıldırım’a, hatta Kestel ve Gürsu’ya da hitap edeceğini söyleyen Yılmaz, buranın bir hayat, sosyal yaşam merkezi olacağını sözlerine ekledi.

Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde gerek nüfus yoğunluğu gerekse de coğrafi koşullar nedeniyle kentsel dönüşüm daha da zahmetli.

Toplantıda buna değinen İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç da, bu ilçelerdeki dönüşüm için kamunun öncelik etmesi gerektiğini ifade ederek, “İMSİAD olarak göreve hazırız” dedi.

İYİLİK GÖNÜLLÜLERİ DÖRT BİR YANDA

Hem Ramazan ayının maneviyatı, birliktelik ve paylaşma ruhu, hem de koronavirüs sürecinde ortaya çıkan toplumsal dayanışma, ülkemizde çok güzel ve anlamlı yardımlaşma örneklerinin yaşanmasına imkan sağlıyor.

Türkiye’nin en köklü ve güvenilir kurumlarından olan Kızılay da bu süreçte hem Türkiye’de hem de dünyada mazlumlara yardım elini uzatmayı sürdürüyor.

Kızılay Osmangazi Şubesi de bu süreçte, Şube Başkanı Halil Atalay önderliğinde, 60 kişilik gönüllü ekibiyle Osmangazili vatandaşların yanında oluyor.

Ramazan ayında kimsenin aç ve açıkta kalmamasını istediklerini söyleyen Atalay, gerçekleştirilen toplu dağıtımda 18 araç ve 60 kişilik ekiple, Osmangazi’nin 100’ün üzerindeki mahallesinde yaşayan 260 ihtiyaç sahibine ulaştıklarını kaydetti.

Bu iyiliğin, dayanışmanın daha da artması için hem gönüllülerin hem de bağışçıların sayısının artmasını diliyor, Kızılay Osmangazi Şubesi Başkanı Halil Atalay ve gönüllülere tebriklerimi sunuyorum.

YENİ EKONOMİK DÜZEN

Salgın sürecinde çoğu dernek, kurum toplantılarını, seminerlerini dijital platformlara taşıdı. Bunlardan biri de Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD)

Online Yönetim Kurulu toplantılarında Bursa’nın önemli isimlerini ağırlayan BALKANTÜRKSİAD, bir yandan da üyelerini bilgilendirmek için düzenlediği BALKANTÜRK Akademi seminerlerini canlı yayınlarla sürdürüyor.

BALKANTÜRK Akademi’nin son konuğu ise finans danışmanı Murat Yeşilyurt oldu. Covid-19 salgını sonrası bizleri bekleyen yeni ekonomik düzen hakkında bilgi paylaşımında bulunan Yeşilyurt, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) salgının ekonomik etkilerini en aza indirmek için yüksek miktarda dolar bastığını söyledi. Bu yüksek likiditenin dünyaya pozitif yansıyacağına inandığını belirten Yeşilyurt, Türkiye’nin içsel sorunlarını çözdüğü takdirde, proaktif ve pozitif adımlarla salgının ardından yükselişe geçebileceğini sözlerine ekledi.