Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin 30 Mart 2014–30 Mart 2018 arasını kapsayan 1461 günlük icraatını yani 4 hizmet yılının mini muhasebesini yaptığı basın toplantısına biz de ‘agazete’ ailesi olarak katıldık

  1. hizmet yılı toplantısının sloganı ‘Hasat Dönemi’ idi.

Başkan Edebali, hayata geçen ve devam eden projeler ile ilgili bilgi verirken, bu cümlenin altını özellikle çizdi.

Neden hasat olduğunu da şu cümlelerle bizlere aktardı:

“Göreve gelmeden önce söz verdiğimiz 100 projenin 73’ünü 4 yıllık zaman içerisinde gerçekleştirdik.”

“İlçenin 50 yıldır biriken sorunlarına çözüm üretmek ve yürütmek ve sonuca ulaşmak çok da kolay olmuyor.”

Bu iki vurgunun ardından Başkan Edebali, “Şehir hizmetleri kesinlikle bilimsel, objektif ve hakkaniyet süzgecinden geçirilerek yapılmalı. Planlı şehircilik, sağlık hizmetlerine erişim, eğitim hizmetlerine erişim, ekonomi ve rekabet edilebilirlik, çevreyi korumak, kültür-sanat, spor ve kişisel gelişim ve yönetime katılım kriterlerine dikkat ederek hizmetlerimizi yapıyoruz” derken, yol haritasının tali kullanıcılarını da bizlere anlatıyordu.

İlçemizin 3 bin 200 hektarlık planlanabilir alanının, bin 125 hektarlık kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak belirlediklerini dile getiren Edebali, “Devam ettirdiğimiz kentsel dönüşümde, fiziki dönüşümün yanı sıra mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken, diğer taraftan fiziksel hem de sosyal açıdan kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri ile Yıldırım’ı geleceğe taşıyoruz” vurgusu yaptı. 

Edebali, “750 bine yakın nüfusuyla Yıldırım’da kentsel dönüşümde insanların yaşamına uygun alanlar oluşturamazsak tam anlamıyla başarıyı yakalayamayız” derken de asla yolda yarım kalmamak gerektiğini dile getiriyordu.

Başkan Edebali, fiziksel dönüşümün yanında tarihi, maneviyat vurgularından geri kalmadı; "Kadim medeniyetimizden güç alarak başlattığımız ve ilçenin yüzde 33’ünü kapsayan, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi ile geleceğin modern ve güvenli şehrini inşa ediyoruz. Modern şehircilik esaslarıyla ilçemizdeki yaşam standartlarını yükseltirken, kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan sivil mimari yapılarımızın da yenilemelerini gerçekleştireceğiz. Fiziki dönüşümün yanında mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürüterek gerçekleşecek dönüşüm sayesinde tarih şehri Yıldırım, Türkiye'nin sayılı merkezlerinden biri konumuna gelecek" dedi.

Bu sözler tartışılacak sözler değil… Bir belediye başkanın hayalleri sahada da vücut buldukça eskilerin tabiriyle ‘dadından yenmez’ oluyor… Ama söz konusu Yıldırım gibi bir bölge olunca biraz da sabır kelimesiyle yoğurmak gerekecek Edebali’nin dediklerini…

Edebali ve takım arkadaşları ektiğini biçmek ve görmek isteyecek elbet, inşallah her şey gönüllerince olur.

Emek verirsen, çalışırsan, hak ve hukuka dikkat edersen bunları da iyi yönetirsen hasat dönemi de olur, hasatını toplarsın. Ancak yanlış ve karanlık yolara girdiysen hasat yerine haşat olursun.

Gördüğümüz ve dinlediğimiz kadarıyla Edebali Başkan hasat yolunda başarıyla ilerliyor.

Herkes yaptığıyla sorumludur. İşini doğru yapanlar maddi ve manevi olarak karşılığı alır.

Ancak yanlış yaparsan er geç onun da maddi ve manevi bedelini ödersin. Kim doğru işler yaparsa Allah onlardan razı olsun deriz.

Bütün belediyeler öncelikle asli görevlerini hakkıyla yapmalı. Akabinde olan imkanları ile ilçesine, iline ve ülkesine örnek olacak çalışmalara imza atmalı.

İsraf etmeden, kimsenin hakkını yemeden, kimselere özel çıkar sağlamadan Hak için halka hizmet etmeliler. Bunu yapabilen iki cihanda aziz olur elbet… Allah doğru yolda başkanlarımızın yardımcısı olsun…

Hepsini kamusal kul hakkından beri eylesin…