Uzun yıllardır yerli otomobil üretilecek mi, nerede üretilecek derken bilindiği üzere geçtiğimiz yıl konsorsiyumun devreye girmesiyle Türk insanı da ziyadesiyle memnun oldu. 

Bu arada yedek parça ve yan sanayide Bursa’nın otomotiv sektöründeki liderliği dolayısıyla fabrikanın Bursa’da yapılmasına yönelikte bir talep bir ara olmuştu ama neyse bugünkü yazımın esas unsuru fabrikanın nerede olduğu değil, fiyatıyla ilgili spekülasyon.
Şu an ülkemizde üretilen otomobiller ve bunun yanında yurtdışından ithal edilen otomobillerin fiyatlarına baktığımızda yıl sonu kampanyaları olması nedeniyle 85 bin TL’den başlayan fiyatlar, 150-200 bin liraya kadar varabilmekte.
Yüzyıllardır üretim yapan otomobil firmalarının fiyatlarını yukarıda paylaşmıştım. Yerli otomobilin fiyatı ile ilgili 190-200 bin lira olacağıyla ilgili söylentiler, bende ve benimle birlikte çok geniş bir kesimde hayal kırıklığına sebebiyet verdi. 
Asırlardır otomobil üreten firmalar bu fiyatlarla bile otomobillerini zorlukla satabildiği günümüz dünyasında, piyasaya ilk kez girecek olan yerli otomobilin fiyat konusunda da rekabetçi olması ve böylelikle yurtiçinde satılacağı gibi ileride dünya piyasalarında görülmesi için de çok önemli.
Fakat daha başlangıçta konuşulan 190-200 bin liralık fiyat yurtiçinde olduğu gibi yurtdışı için de oldukça yüksek rakamlar. 
Seri olarak üretileceğini de düşündüğümüz milli otomobilimizin fiyat avantajıyla bütün dünyada tercih edilen marka otomobil olması en büyük dileğim. 
Bu bağlamda yetkili kişi ve kurumların yerli otomobili rekabetçi bir fiyatla piyasayla buluşturmanın çok önemli olacağının idrakine varmalarını bilmem söylememe gerek var mı?