"Tutum, Yatırım, Türk Malları Haftası" olarak bilinen "Yerli Malı Haftası" 12 - 18 Aralık Tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Ancak ne önemi, ne değeri, ne de vizyonu anlaşılmamış bir haftadır.

1946 yılından itibaren kutlanan, 1983 yılında adı "Tutum, Yatırım, Türk Malları Haftası" olarak değiştirilen "Yerli Malı Haftası" önemi hala anlaşılamamış bir etkinlik olarak tarihe geçmiştir.

"Önemi anlaşılamamış" diyoruz, çünkü bu haftaya değer verilmemektedir.

Değer verilseydi, sadece bir hafta değil, her gün önemine vurgu yapılsaydı, "Yabancı Marka Düşkünü" nesiller yetişmez, ithalat patlamaz, cari açık bu denli olmaz!

Kalite Birliği olarak, yürüttüğümüz "MİLLİ SES VER PROJESİ" çalışmalarında gördük ki;

"DUYARSIZLIK VE DUYGUSUZLUK" devam ediyor.

Halktan önce yöneticiler!

Öğrenciden önce öğretmenler!

İşçiden önce sanayiciler, DUYARLI VE DUYGULU olmalıdır.

Göstermelik etkinliklerle değil, sonuç odaklı faaliyetler gerçekleştirilmelidir.

Sadece bir haftayla sınırlı değil, sürekliliği olan organizasyonlar yapılmalı, "MİLLİ SES VER PROJESİ" devlet politikası haline gelmelidir.

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, bilinçlendirme çalışmalarında öncü olmalı, bu konuda, öğrencilerden önce (Üzülerek ifade edelim ki) OKUL İDARECİLERİ VE ÖĞRETMENLER BİLİNÇLENDİRİLMELİDİR!

Esnaftan önce, odaların yöneticileri bilinçlendirilmelidir!

Üretmiş oldukları yerli ürünleri, tüketicinin tercih etmediğinden yakınan, ancak sertifikasyon konusunda, TSE VARKEN, yabancı hayranlığına kapılıp, yılık ortalama 4-5 milyar doların yurt dışına gitmesine sebep olan, sanayiciler bilinçlendirilmelidir!

Kanun maddesi olmasına rağmen, tüketici bilinçlendirmesi yapması gereken yazılı ve görsel basını görmeyen, RTÜK bilinçlendirilmelidir.

Çuvaldızı da kendimize batıralım; TSE mensupları sürekli sahada olmalı, kaliteyi, TSE'yi anlatmalı, bilinçlendirme çalışmalarına daha da yoğunlaşmalı, TSE markalı ürünlerin önemini ve farkını kamuoyuna izah etmeli, MİLLİ SES vermeli...

"MİLLİ SES VER PROJESİ"

TÜRKİYE'NİN KURULUŞ VE KURTULUŞ FELSEFESİ...

***

TSE'ye yapmış olduğu "Güvenli Hizmet Belgesi" müracaatı dolayısıyla, UEDAŞ Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ de incelemelerde bulunduk.

Kurulan sistem ve yapılan çalışmaların uygunluğuna şahit olduk.

Tüm UEDAŞ yöneticilerini tebrik ediyoruz.

Yıllardır yakından tanıdığımız, Trabzon, Samsun, Bursa, Dikkaldırım dörtgeninde, bir dolu hatıramız olan ve UEDAŞ İş Yeri Hekimi olarak görev yapan ve kurulan sistemde emeği bulunan Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar ile karşılaştık.

 Kim midir?

Doktordur, dosttur...

Kalitedir, kalitelidir, TSE sevdalısıdır...

Özdür, özeldir...

Gözdedir, gönüldedir...

Dün neredeyse, bugün oradadır...

Ocaktır, ocağın ateşidir...

Gençliğimizin güneşidir...

Ve selam olsun dostlara...