Soru sorarak yazıma başlamak istiyorum…

Hani sezon açılışı yapıyorduk?

Sanatçı Tarkan gelecekti ya hani…

Geçen sezonun son maçıyla kümede zar zor kalan Bursaspor bu sene başındaki taraftara verilen mesajların “Bir daha o günleri yaşamayacağız” ekseninde olması ve “20 milyon Euro’luk transfer bütçesi ayırdık”şeklindeki iddialı sözlerile şekillenen yeni sezon beklentisi her geçen gün fosladı. Sonuç olarakgüvensizlik ve becerisizlik öne çıktı.Keşke! Tüm harcama bütçemiz bu deseydiniz!

SEYİRCİ KARAMSAR…

Bursaspor nerede yanlış yaptı da bu duruma düştü? Geçen sezon küçüleceğiz diyen Ali Ay, Bursaspor’u o kadar küçülttü ki görünürlerde Bursaspor’umuzun isminden başka hiçbir somut zenginliği kalmadı. Geçen sezon para edecek oyuncular satıldı yerine alınan futbolculara gittio paralar. Geçen sezon transfer geliri yaklaşık 9 milyon Euro. Bu sene sıfır!

Neden? Çünkü harcanan parayla alınan oyuncuların hiç birinin getirisi yok. Başarısız takımın oyuncusunu hangi akıllı alır? Sorun tamda bu işte, şu gerçekleri göremeyip teşhisi koyamayanlar maalesef karar verici olarak Bursaspor’u yönetiyor!

İnatla ‘Seçime gitmeyeceğim’ diyen sayınAli Ay’ın, kendisine bundan sonra hata yapmamak için iyi bir danışman almasında fayda var. Çünkü inandırıcılığını kaybetti.Söyledikleri taraftarımız tarafından ciddiye alınmıyor ve inanan yok.Bursaspor’u yönetmek için cebinden çuvalla da para versenbeceri ve profesyonel, kurumsal anlayış yoksa olmuyor, olmuyor…Sana da yazık, parana da sayın başkan!

İşte bu durumu Bursaspor için önemli bir alarm olarak görüyorum. Bursaspor yönetimi kendini resetlemeli. Kuruluş ayarlarına dönmeli.Bursa’da taraftarın kafasındaki Bursaspor ile kulüp yönetenlerin Bursaspor'u birbirinden çok farklı. Bu ayrışma yakınlaşmalı.

İnsana yakışan davranışların kökeninde düşünce ve idrak yatmalıdır; şartlanmalar ve etraf değil!

1500’den fazla üyenin seçim için imza topladığı haberleri vardı, ama nedense seçim falan gündem dışı. Bu kadar borcun altına girecek babayiğit bir başkan mı bulamıyorlar?

Bursaspor şimdiki yıllık bütçesi ile iki üç sene içinde sıfır borç ve her yıl Avrupa’da boy gösterenbir ekip neden olmasın? Zengin Bursaspor yönetimlerini bırakın, parası olmayan rahmetli Orhan Özselek gibiBursaspor sevdalılarının önünü açınbakın neler olur. Ama yönetmek deyince kimseye pabuç bırakılmıyor!Bursasporyönetilmemeye devam ederse,yeşil beyazlıları bekleyen kıyametin büyüklüğünü hafızam bile almıyor.

Bursaspor’u yönetmek için paradan daha önemli olan şey,vizyon, misyon ve iş bitirebilme kabiliyetidir.

Sayın başkan; arsa, benzinlik, şimdi de Turkcell projeleri için çabalıyor. Ama çabalar sahadaki takıma yansımıyor! Borç devamlı büyüyor!(Devamı yarın…)