Dün,  AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM grup toplantısında 20 belediye başkan adayını daha açıkladı.

Erdoğan, "Güney Amerika dönüşü kalan illerimizin adaylarını ve artık şekillenmeye başlayan ilçe adaylarımızı da bu arada genel başkan yardımcılarım birlikte çalışacaklar, beldelerle birlikte onları da hazırlayacaklar ve döndüğümüzde onları açıklayacağız" dedi.

Büyükşehirlerden İstanbul adayının kim olacağı gizemini hala koruyor. Hem AK Parti'de hem de CHP'de şu an sırlar dünyası bu durum. AK Parti’de bir sürpriz olmazsa genel kanaat Binali Yıldırım aday gösterilecek.

Erdoğan; “Aralık ayıyla birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019’a güçlü bir giriş yapacağız. Mahalli seçimleri bu sürecin takozu değil, destekçisi haline dönüştüreceğiz. ‘Biz eserlerimizle konuşuyoruz’ derken, ana muhalefet gibi akşam başka sabah başka yalanlarla değil. AK Parti'nin iktidar olduğu günden beri ülkenin ve milletin meseleleri ile kendi siyasi gündeminin ayrımını titizlikle yapabilmiş bir parti” olduğunu kaydetti.

Erdoğan, “Bu sayede geçtiğimiz 16 yılda girdiğimiz 14 seçime rağmen ülkemizin tüm önemli meselelerini olması gerektiği gibi yönetmeyi başardık. Ekonomide yaz aylarında maruz kalınan saldırıların olumsuz etkilerini yavaş yavaş siliyoruz” dedi.

31 Mart 2019 mahalli seçim manifestosunun Aralık ayında ilan edileceğini hatırlattı.

Evet, hem iktidarın hem de muhalefetin ana gündemleri yerel seçimler. Kazanılan yeri korumak ve daha önce kaybettikleri belediyeleri kazanabilmek için herkes var gücüyle en iyi adayı sahaya sürmeye çalışıyor.

Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi için üyeler halk tarafından seçilecek.

Türkiye Belediyeler Birliği web sitesindeki bilgilere göre Büyükşehir belediyesi 30, il belediyesi 51, ilçe belediyeleri 919, belde belediyeleri 397 olmak üzere toplam bin 397 belediye başkanı seçilecek.

2014 yılında 21 bin 895 olan meclis üyesi artan nüfus sayısına göre yaklaşık 25 bin kişi olacak.

53 bin kişi de muhtar seçilecek 5 yıllığına.

Siyasi partiler seçimlerde ittifak yaparak kazanması zor olan yerlerde şanslarını artırmak için ittifaklar yapıyor.

MHP İstanbul, Ankara ve İzmir de aday göstermeyecek.

AK Parti bu jeste karşı MHP’nin istediği bazı yerlerde ya aday çıkarmayarak ya da farklı bir formülle MHP’ye destek verecek.

Erdoğan, “Karşılıklı mutabakat yapıyorsak, karşılıklı jestlerimiz tabi ki olacak” dedi.

Hal böyle olunca hem AK Parti hem de MHP bu işten kârlı çıkacak ve belediye sayılarını arttıracaktır diye düşünüyorum.

CHP ve İYİ Parti’nin ittifak görüşmeleri devam ediyor. 

Kim nerede kime destek verecek hep beraber göreceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 6 Aralık Perşembe günü parti genel merkezinde belediye başkan adaylarını açıklayacak.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı bir değişiklik olmaz ise Mustafa Bozbey olur.  

İktidar ve ana muhalefet özelikle büyükşehir belediyeleri için bütün kartları ortaya koyacak.

Sonuçta halk sandıkta karar verecek.

Gönlündeki partiye ya da adaya oy verecek.

Vatandaş kimin daha çok hizmet edeceğine inanıyorsa onu seçecektir.

Belediye başkanlarına, meclis üyelerine çok iş düşüyor.

Maddi ve manevi sorumluluklarının bilincinde olmalılar. Kendileri için değil halkı için, şehri için gece gündüz çalışmalılar.

Kalıcı hizmet ve eserler bırakmalılar. Arkalarında dedikoduya mahal verecek işlerden uzak durmalılar.

Seçilecek başkanlar hizmet yarışı için de halkın gönlünde olmalılar.

Şehirler kalkınmalı, ülke kalkınmalı. Hepimiz kazanmalıyız.

Sandıktan çıkacak irade milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olur inşallah…