Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 331. günü; yani 10 ay 25 gün...

Bursa bir ekonomi şehri.

Türkiye’ye yön veren kentlerin başında geliyor.

İhracat anlamında İstanbul’un ardından ikinci bayraktar şehir.

Otomotivde liderlik görevini üstlenen,

tekstilde ön plandaki yerini koruyan,

inovasyonun beşiği olan, uzayı hedef alan kent Bursa…

Dağı, ovası, turizmi ve tarihi gibi...

Nice enstrümanlara sahip güç bir orkestradır Bursa...

..Ve Bursa’nın en güçlü ekonomi yapısı; benim de 5 yıl Meslek Komite Başkanlığı yaptığım Bursa Ticaret ve Sanayi Odası faaliyetlerine devam ediyor…

Online buluşmalarını sürdüren BTSO yeni Müşterek Komiteler Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Müşterek Komiteler Toplantısı’nın konuğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu…

4.5 saat süren toplantıda sektör temsilcileri sorun ve önerilerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na birebir aktardı.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı’nın da aralarında bulunduğu 400 kişinin katıldığı toplantının ana maddesi koronavirüs salgını oldu.

BTSO Başkanı Burkay, turizm, yeme-içme, hizmet ve eğitim sektörü özelinde işlerin durma noktasına geldiği olağanüstü bir dönemden geçtiklerini ifade etti.

İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak 47 bin üyenin sıkıntılarına çözüm ürettiğini dile getirirken, işletmelerinin üretim potansiyelini ve rekabet gücünü korumayı hedeflediklerini açıkladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’deki oda ve borsaların pandemi döneminde üyelerinden gelen sorun ve talepleri çözmek için olağanüstü bir gayretle çalıştığını söyledi. Oda ve Borsa başkanlarına övgü yağdıran Hisarcıklıoğlu, “Salgının başladığı günden bu yana 365 oda ve borsa başkanımız açık yüreklilikle söylüyorum, müthiş çalışma yaptılar. Özellikle Bursa Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı İbrahim Burkay, gece gündüz demeden sizlerin dertlerine tercüman olmak için her türlü sıkıntınızı bizlere iletti. Şahitleri benim. Biz de bu talepleri bakanlarımıza ilettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 ciro kaybı yaşayan işletmelere destek verilmesi konusu talebini TOBB’a ilettiğini açıklayan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi’nden bahsetti.

Bursa’ya daha önce geldiğinde BTSO’da yaptığı konuşmada kendisinden iletilen talebi aktaran Hisarcıklıoğlu, “‘Aldığımız çeklerin ödeme garantisi bankalar tarafından sağlansın’ demiştiniz. Şimdi yeni bir sistem geliştirildi. Türkiye’de bir devrim. İlk Ziraat Bankası ile başladık. Ödeme garantisi yüzde 100. Bu inovasyonu yaptıktan sonra Halk Bankası bize geldi ve sisteme dahil oldu. Bundan sonra hiçbir üyemizin ‘vadeli çek aldım, karşılıksız çıktı’ deme şansı yok” dedi.

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da firmaların yeni destek paketleri konusunda da güzel haberler beklediğini kaydetti.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, yeni tip koronavirüs salgınının gıda sektörünü de olumsuz etkilediğini belirterek, kamu ve iş dünyası arasındaki istişare mekanizmasının güçlü kalmasıyla sorunların daha hızlı çözüleceğini söyledi.

‘Bursa büyürse Türkiye büyür.’