Bazen hayat seni bulunduğun yerden alıp başka bir yere koyar. Ve der ki; "Buradan devam et!.."

Tarz-ı hayatımızdır, yeni yollar bulmak arayış içinde olmak. Bence esas ve asıl olan şey, yoldan çıkmadan yaşamaktır.

Çünkü insan yoldan çıktığında, yolsuz kaldığında istemediği her şeye teslim olmaya başlar. Teslim olmaktansa, sıradanlığa, duygusuzluğa, düşüncesizliğe, değersizliğe razı olmaktansa yol değiştirmek, eski yolu ve eski yolcularını orada bırakıp yeni bir yola çıkma cesaretini ortaya koymak tek yoldur.

Yol yorgunu ve düşkün olmaktan her zaman korkmuşumdur. Bilirim ki hakikatte bizi yollar yormaz, bizi ilişkiler, duruşlar, düşünceler, düşüncesizlikler, ilkesizlikler yorar. Gün gelir insan yolun artık kendisini taşıyamadığını ya da kendisinin yolu taşıyamayacağını hisseder.

Bazen insan vicdanına bir soru düşer; 'Acaba yol yürümesini bilmez halimle kaç kişiyi yoldan çıkarttım? Yol kenarına ittim? Kaç kişiye yolları dar ettim? Peki kaç kişiyi yolda tuttum? Tam düşerken el verdim. Kaç kişiye yürümenin adabını öğrettim?

İnsan bir yolcudur, gelir ve gider. Bu geliş gidişte insan ne yolun sahibidir ne de yoldakilerin. Ve ne yol senin sahibindir ne de yoldakiler... Her yolun bir kuralı olduğu gibi yolcuların da kuralı olmalı. Kurallar ihlal edildiğinde yollar ayrılmalı. 

Çünkü hak, hukuk ve vebal gibi bizi bağlayan kavramlar var. "Kuralsız" yolda kalmak yola da yolcuya da eziyettir. Vazgeçmek iyidir, vazgeçmek kurtuluştur çoğu zaman.

Bir şeye başlayabilmek gibi, bitirmeyi de bilebilmelidir insan. Karar verilmesi gibi dillendirilmesi de zordur "vedalaşma" gerçeğinin. O anın tespiti de öyle.

İstenmese de sık yaşanan bir insanlık halidir. İçinde çok şey barındırır. Her ayrılış önce duyguda belirir. Duygu derinleştikçe, düşüncede belirir. 

1 Nisan itibariyle birçok belediye başkanımız kendi kararları olmasa da partilerinin verdiği değişim ve yenilik kararı altında 5 yıllık hizmetlerinin ardından görevlerine 'veda' edecekler.

Yaptıkları, yapamadıkları hizmetleri için kendilerine teşekkür ediyor, yeni yaşamlarında sağlık, başarı, mutluluk dolu günler diliyoruz.

Günün Sözü:

“Sevmeyenleri ve değer vermeyenleri geçmişte bırakın, geriye dönüp bakmayın. Gelecek günler daha aydınlıktır. Çünkü geçmişe takılmak, bir geleceği harcamaktır.”