Ocağında kıyamete kadar incir ağacı bitmeyecek tek ocak olan Ülkü Ocakları’nın Dikkaldırım başkanlığı tarafından organize edilen MİLLİ SES VER konferansına, konuşmacı olarak davet edildiğimizde, haftanın son mesai gününde ve saat 20.00'de katılımın yoğun olmayacağı yönünde kuşkularımız vardı.

Salona girdiğimizde gördüğümüz manzara neticesinde, bu düşüncemizde yanıldığımızı anladık!

Organizasyonun kusursuzluğu ve katılımın yüksekliği neticesinde geleceğe dönük umutlarımızın arttığını ifade edelim.

Sadece biz değil, Kalite Birliği Başkan Yardımcısı Ferudun BAYKARA, Bursa Platformu Başkan Vekili Resul YİĞİT, TOSYÖV Başkanı Gül Çiçek ZENGİN BİNTAŞ, TOSYÖV Başkan Yardımcısı Bahadır MANASOĞLU ve TSE'nin en kaliteli Bölge Müdürlerinden, eski Çukurova Bölge Koordinatörümüz Mehmet Uğur ÖZDENİZ de aynı düşünceleri paylaşıyorlardı.

Gelecek adına umutlandık, Ülkü Ocakları’nın genç, dinamik, bilgi donanımlı üyelerini tanıyınca şöyle dedik; "Bizim nesil kaliteyi kirletti, bu vatanperver gençlik, temiz kaliteyi getirecek!"

Dikkaldırım Ülkü Ocakları Başkanı Alim BAŞTÜRK ve ekip arkadaşlarına, kusursuz organizasyon için teşekkür ediyoruz.

***

AHLAKSIZ - İNSAFSIZ - KALİTESİZ

Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı ile ilgili bilirkişi raporu açıklandı.

İnsanlığı bilmeyen kişiler tarafından yapılan, işi bilmeyen kişiler tarafından kontrol edilen apartmanın çökme nedeni, bilirkişi raporuna göre; kalitesizlik, yani AHLAKSIZLIK...

Kaliteyi AHLAK olarak tanımlıyoruz.

Müteahhit AHLAKSIZ, denetim mekanizmaları İNSAFSIZ, kullanılan malzemeler KALİTESİZ olunca, 21 vatandaşımız rahmetli oldu.

Kullanılan beton, TSE standardına uygun değil!

Kullanılan kum, deniz kumu!

Ve sonuç ortada...

Her önüne gelenin müteahhit olduğu, isteyen herkesin belge satabildiği, kalitesizliğin kol gezdiği, uygunsuzluğun yol olduğu, Standardizasyonun anlaşılamadığı ülkemizde bu tür kayıpların oluşması, bu ülkeye yakışmıyor!

Allah beterinden korusun.

***

TSE'DEN HABERLER

Umman Savuma Bakanlığı’na bağlı Umman Sivil Savunma ve Ambulans Kamu Otoritesi (PACDA) yetkilileri, TSE’nin Sivil Savunma alanında Umman’da yetkilendirilmesine ilişkin görüşmeler yapmak amacıyla 11-12 Şubat 2019 tarihlerinde TSE'yi ziyaret etti.

PACDA heyeti ile TSE heyeti arasında toplantı yapıldı. Toplantıda Enstitünün sivil savunma alanında verdiği hizmetler ve akreditasyon kapsamı hakkında sunum yapıldı.

Ayrıca Yapı Malzemeleri Yangın ve Akustik Laboratuarında bir numune ile deney ve belgelendirme süreçleri heyet üyelerine demo program ile anlatıldı.