Ligin en az gol atan takımından beş gol yiyen bir Bursaspor,Miraç kandili ve son Türk Devleti’nin kuruluşunun temelinin atıldığı bir günde, hezimete uğradı. Üzmeye devam ediyor. Bu maçta da görüldü ki Bursasporruhen, fizik olarak kısaca resmen bitmiş!

Süper lig takımına yakışmayan mücadele ve sonuç…Böyle oynayan takımın değil süper ligde, ikinci ligde bile işi zor olur. Futbol üst düzey mücadele ve taktik savaşıdır. Bursaspor mahalle takımı gibi savunma yapmayan, ikili mücadeleleri kaybeden, kaleye şut dahi atamayan bir takım olup çıkmış. Antrenör Mutlu Topçu’nun maç öncesi  “ara çok iyi geldi” demeci sonrası 5-1’lik yenilgi her şeyi özetliyor!..Az da olsa var olan hırslarını bitirmişler verilen  arada!..

Yönetimin anlaşılmaz bir inadı uğruna ne hallere geldik. Bursaspor hangi taktik ve dizilişle oynadı anlayan var mı? Üç santrafor ile oynarkenhiç, yani sıfır savunmaile oynayınca sonuç hazmedilmeyenlerden oluverdi.14 dakikada4golü kalesinde gören ender takımlardan biriyiz ligde. 

12 maçta 7 puan mı toplanır? Derken bu maçta bu takımı görünce 7 puan bile iyi puanmış demekki !Bursaspor bu haliyle bir süperlig takımına benzemiyor!

Bu milli ve dini günde Bursaspor tarihinde, deplasmanda  bir ilk yaşandı. Acı ama gerçek,  taraftarlarımız tıklım tıklım doldurduğu deplasman tribününü ikinci yarı terk etti.İkinci yarıda Bursaspor  tribünü,ruhsuzlaşan bir takımı izlememek  için bom boş. Bu mesajı almak istemeyenler! bu sorumluluk sizi ezer bilesiniz…Bu taraftar Ankara'da Fener’den 4 yediği zaman cümle aleme tribün dersi vermişti.Şimdi ise stadı terk ediyorsademek ki işler sarpa sarıyor!..

Cebinden para vererek kendince Bursaspor’u ayakta tutmaya çalışan Ali Ay’ı,  tarih iyi anılar ile yazmayabilir. Futbol takımını yönetmek para ile değil akıllı  hamle, sistem  ve planlama ile  olur. Örnek Başakşehir… Asıl sorun bu. Korkarım çöküş durdurulmazsa işimiz bu kadro ile zorlaşıyor…

  1. yarı ne şut var ne sarı kart var ilk yarı 4 gol yemişsin bir tepki olur ama ne gezer… Akhisar bizden daha agresif ve daha çok faul ve kart görmesine ne demeli. Bu kadar ruhsuz oyunculardan oluşan, yeşil beyaz formayı şimdiye kadar  giyenbir takım olmamıştı. Düştüğümüz sene bile sahada savaşan, terini akıtan oyuncular vardı.

Bu sezon bir an önce bitsin Allah’ım!

Biz nerede hata yaptık ki böyle bir takımı hak ettik?

Bursaspor nasıl kurtulur?

Kendi göbeğini kendi kestiği zaman, yani özgür ve bağımsız olduğu zaman…

Birilerinin oyuncağı olmadığı zaman…