Okuyucularımız farkındadır, aşağı yukarı son 10 gündür Uludağ'ın arka yüzünden bilhassa Keles’ten ve çevresindeki mahallelerden  bazen esnaf arkadaşlarla, bazen muhtarlarla ve  son olarak da  Keles Belediye Başkanımızla  yapmış olduğumuz röportajlar oldukça ses getirdi.


        Elbette en dikkat etmiş olduğum hususlardan biri de  turizme verilen önem  bilhassa  Keles Belediye Başkanımız Mehmet Keskin ile yapmış olduğumuz mülakatta Kocayayla ile ilgili  çok değişik projeler olduğunu Kocayayla’nın  neredeyse gelecek sene ile birlikte çehresinin değişeceğini duymak bizleri ziyadesiyle memnun etti.  Ayrıca Gököz’de  yapılması planlanan çalışmalar; Gölet etrafındaki hareketliliğinin artması da yine umut verici gelişmeler. Buradan ben bu amaç uğruna çalışmalar yürüten başta Belediye başkanımıza ve değerli muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.


     Sayın Keles Belediye Başkanımız Mehmet Keskin’in  ağzından duyduğum “ Keles’i, Kocayayla’yı herkes tanıyor, biliyor ama konaklamalı turizme geçilmedikçe  Keles’imize fazla bir faydası yok” cümlesini  yol boyunca dönüş esnasında düşündüm durdum.  Gerçekten doğruydu, günübirlik ziyaretler gidişler gelişler ne kadar turizmi canlı tutuyor gibi gözükse de konaklamalı Turizm en az  üç günden fazla konaklamalı, yemeli, içmeli, Doğa yürüyüşleri, turları, ATV Gezileri  vesaire eşliğinde   değişik aktivitelerle eğlenceyi bir araya getirerek yapılabilecek bu tür Turizm hareketinin konaklamalı turizmin Keles’e  büyük katkı sağlayacağı kanaati bende bir kez daha oluştu. Bunun hayata geçirmekle ilgili Sayın Başkanın  birçok projesi olduğunu görmek de ayrıca bizleri tatmin etti. Bundan birkaç sene sonra hem  Keles’in   hem  Kocayayla’nın  hem de çevre mahallelerin   konaklamalı turizmin devreye girmesiyle yurt çapında epeyce adından söz ettireceği  bir gerçek.
     
    Son tahlilde söylemek istediğim şu; Bolu-Abant bölgesini de gezen, gören biri olarak söylüyorum. Keles-Gököz-Kocayayla  bölgesinin  kesinlikle Bolu-Abant'tan aşağı kalır yanı yok.  Hatta ve hatta  fazlası var. Bu bağlamda bize düşen görev,  projeleri hayata geçirmesi için Sayın Keles Belediye Başkanımız Mehmet Keskin’e yardımcı olmak, destek olmaktır.