Bir hafta Ege Bölgesi’ndeydik. 
İzmir, Aydın, Manisa illerinde bulunduk.
Milli ses verdik, Milli Ses Ver Projesi’ni anlattık, TSE'nin önemine vurgu yaptık.
Özellikle, dört yıl TSE İl Temsilciliği görevini yürüttüğümüz Manisa'da, sanayideki gelişmeleri görünce, ülkemiz adına mutlu olduk.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet YILMAZ'ı ziyaretimizde, sayın başkanın anlattıklarını dinleyince, sanayiyi gezince, dünü düşünüp, bugünkü gelişmeleri görünce, gelecek adına umutlandık.
 
Yılgınlığa düşenler, umutsuzluğa kapılanlar için söylüyorum;
Manisa'da yeni kurulan OSB'leri ve mevcut OSB'ye yapılan ilaveleri, o bölgede üretime geçen sanayi kuruluşlarını gidin görün, üzerinizdeki ölü toprağını atın!..
 
Sanayinin tam ortasında bulunan TSE Manisalı Şehitler Koruluğu’nu ziyaret edin, şehitlerimizin ağaçları altında bir soluklanın, orada TSE'nin kaliteli bir bardak çayını için, bu vatan için can veren yiğitlere rahmet okuyun.
Bu vatanın gelişmesi için gecesini gündüzüne katan sanayiciye teşekkür edin.
Hâlâ yılgınlık içindeyseniz, terk edin gidin!
Manisa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ni ziyaret ettik. 
 
Şehitlerimizin aileleri ile kucaklaştık, onlara başsağlığı diledik, şehitlerimizi dualarla andık.
Manisa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adnan KAYA'yı tebrik ediyoruz. Büyük bir mücadele veriyor ve ailelerin yardımına, sadece Manisa'da değil, ülkenin her sathında koşuyor. 
Sanayici İsmail Aydın ile birlikte, Kanal 45 TV’de yapmış olduğumuz televizyon programının oldukça ilgi gördüğünü biliyoruz, dostumuz, arkadaşımız İsmail AYDIN'a bir kez daha teşekkür ediyoruz.
 
Televizyon programında da söyledik, burada da tekrar edelim.
Manisa bizim hayatımızda önemli bir kilometre taşıdır. Manisa Şehir Mezarlığı’nda bizden bir can parçası vardır, Manisa’da can dostlarımız bulunmaktadır, yaşayanlara selam olsun.
Rahmeti rahmana kavuşan üç Manisalı’yı, her daim rahmetle anıyorum.
Manisa eski belediye başkanı Adil AYGÜL, TSE'nin şu an kampusunun bulunduğu araziyi TSE'ye tahsis eden belediye başkanı, rahmet olsun sana...
TSE'nin Manisa'daki en büyük destekçisi, kaliteli adam, bize her türlü desteği bölgede veren, TSE sevdalısı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı, bizim can dostumuz, ağabeyimiz Bülent KOŞMAZ, mekanın cennet olsun, rabbim seni peygamber efendimize komşu etsin, seni unutmadık, unutmayacağız...
Ve bir gün...
Allah nasip edecek, işte o gün; TSE'nin Manisa'daki yerleşkesinin adı "Bülent KOŞMAZ Kalite Kampusu" olacaktır...
Vefanın gereği budur ve bu vefa da TSE'de mevcuttur...
 
Geçen yıl rahmetli olan ve yurt dışında olduğumuz için cenazesine katılamadığımız ama bölgeye her gidişimizde mezarına mutlak uğradığımız, dostumuz, ağabeyimiz, MHP eski il başkanlarından, Manisa'nın naif beyefendisi, nezaketin ve asaletin efendisi Ziya ELMALI, rahmet olsun sana, mekanın cennet olsun rahmetli başkanım...


***

ZENGİNLİK ZOR İŞ!
Bir otelde, on metrekarelik bir ortamda, üç kişiyiz.
Biri biz, diğer iki kişiyi tanımıyoruz, mecburiyetten onların sohbetini dinliyoruz.
Sohbeti olduğu gibi aktaralım:
- "Senin teknen mavi renkli, kıçı da beyaz. Çok güzel görünüyor."
- "Evet, benim de hoşuma gidiyor."
- "Kaç gündür düşünüyorum, işin içinden çıkamadım, büyük sıkıntı yaşıyorum!"
Bu diyaloga mecburiyetten şahit olunca, bizi de aldı bir merak, neymiş bu arkadaşın sıkıntısı, öyle bir tonda anlatıyor ki, biz de merak ettik, diğeri söze girdi:
- "Hayırdır, neyi bu kadar sıkıntı yaptın?" deyince, biz de rahatladık, öyle ya sıkıntıyı öğreneceğiz, belki de bu sıkıntının giderilmesine biz de yardımcı olabileceğiz diye bir serinlik kapladı içimizi...
 
Sıkıntısı olan devam etti:
- "Benim teknem beyaz renkli, kıçını maviye boyatsam nasıl olur diye kaç gündür düşünüp duruyorum, işin içinden çıkamıyorum!"
"Yuh" dedim içimden, adamın sıkıntısına bak!
İkisinin arasındaki sohbet, teknenin kıçının rengi üzerinde devam ederken, kalktım, kapıyı açtım, onlara döndüm ve dedim ki;
"Bu sıkıntı sizi yer bitirir, tekneyi satın, kıçınızı kurtarın!"
Elbette, arkamdan bir şeyler söylemişlerdir, ama kapıyı kapattım, yürüdüm gittim...
Velhasıl, zenginlik ve densizlik zor iş be arkadaş, teknenin kıç rengini bile dert ediniyorsun!..