İnsan, çoğu zaman özlem duyduğu veya arzu ettiği şeylere ilk adımı atmayı bazen de yarım kalan hayallerini tamamlamak için kaldığı yerden tamamlamak ister.

Aslında benim yaşamım boyunca 'keşke şunu da yapsaydım, veya şunu da tatsaydım' dediğim çok bir şey kalmadı. Geçen zaman da, üzüldüğüm günlerde oldu, sevindiğim günlerde…

Ama şunu itiraf etmeliyim ki, yaşamımın bugüne kadar olan kısmında en güzel en renkli zamanlarını 2005 yılında göreve başladığım ve geçtiğimiz günlerde çoğu kişiye göre genç yaşta emekliye ayrılmam dolayısıyla sonlanan Uludağ Üniversitesi Keles Meslek Yüksekokulu’nda yaşadım. Büyük bir onur ve gururla hizmet etmeye çalıştığım bu görev yılları benim için hayatımın ikinci baharı olmuştur.

Dile kolay, dolu dolu geçen 16 yıl sonrası yeni ufuklara doğru yaşamımın üçüncü baharını aydınlatacağına inandığım okyanuslara yelken açmak tarifi imkansız bir duygu.

Sanırım bundan sonra kaldığımız yerden devam etmenin zamanı geldi.

Hayata bir adım uzaktan bakmak…

Etrafı gözlemlemek…

Ama sadece gözlemlemek, yargılamadan, eleştirmeden, müdahale etmeden…

Geriye gidersem nasıl ilerlerim diye düşünmeden, kaygılanmadan…

Ya gecikirsem, ya kaçırırsam diye telaşlanmadan, korkmadan…

Bazen kibrimizden, bazen egomuzdan geri adım atamıyoruz.

Gerçekte ne istediğimizi görmemiz için, olanı biteni doğru tartmak için ve en önemlisi de yolumuzun neden tıkandığını görebilmek için…

Hem kemikleşmiş sorunlarımıza başka bir bakış açısıyla bakmak, hem de var olduğumuzun farkına varmak için. Zaman zaman bunu yapmalıyız bence.

Bazen yanmak gerek, küllerimizden taze filizler çıksın diye...

Günün Sözü:

Işığı görmek için Güneş'e bak

Sevgiyi görmek için Ay' a bak

Güzel görmek için Doğa'ya bak

Umudu görmek için Geleceğe bak

Hepsini bir arada görmek için kendine iyi bak!