Harun Atmaca…

20 Ocak 1973′te, Erzurum’un Hınıs ilçesinin Parmaksız köyünde dünyaya geldi. Henüz küçük bir çocukken okuduğu türkülerle köydeki herkesin gönlünü fethetmiş, sanat hayatının ilk adımlarını atmıştı adeta. Sürekli müzikle hemhal olan Harun, kendini, müziğin gönül titreten nağmelerine kaptırmıştı.
İlkokula başladığında henüz altı yaşında olan Harun,öğretmenleri tarafından sesinin fark edilmesi ile resmi bayramların ve özel günlerin aranan ismi olmuştu. 
İlkokulu bitirdiği sıralarda, TRT Erzurum Radyosu’ndan "Sesi güzel yetenekli çocuklarınızı getirin TRT Çocuk Korosu’na kayıt olsun” anonsuyla hayallerine bir adım daha yaklaşmıştı. 
Babası ile doğruca gönül verdiği müziğin kaynağına, yani TRT Erzurum Radyosu’na giden ve hocaları tarafından beğenilen Harun çocuk korosuna alınır. 
Müzik eğitimine başladıktan 2 yıl sonra ailece İzmir'e yerleşirler. Bu sıralarda İzmir Fuarı'nda Akasyalar Aile Gazinosu'na konser izlemeye gider, orada sahne müdürü olan Tevfik Yetkiner ile akrabası olan Faruk Özkan, Harun’u sahneye çıkarır. Gazino sahibi Atalay Noyaner'in de katkılarıyla kadroya alınır ve sahne hayatı başlayarak kariyeri için büyük bir adım atar. 
Askerliğine kadar hem sahnelerde program yapar hem de okuluna devam eder. Aynı zamanda TRT saz sanatçısı İlhami Kamber'den özel ders alarak türkü repertuarını genişletir. 
Askerlik görevini tamamladıktan sonra TRT'nin açmış olduğu ses yarışmasına katılır ve kazanır. Harun Atmaca yarışmayı kazandıktan sonra Yurttan Sesler Korosu ve TRT'de birçok programa katılmış, okuduğu onlarca eserde tam not almıştır.
Daha sonra İstanbul'a gelmeye karar veren Harun Atmaca, ilk albümünü yapmak için bol bol repertuar çalışarak İstanbul'da çeşitli halk konserlerinde sahne alır. Telden Dile Müzik Merkezi'nde 3 yıl bağlama dersine katılarak kendisini geliştirir. 
İlk albümünü 7 eserin söz ve müziği kendisine ait olan toplam 12 eseri Ema Müzik’ten çıkaran Atmaca, iki yıl ara verdikten sonra, Gurup Yolcular’da Türkü Nağme albümünü Arma Müzik’ten çıkarır. 
Ardından geçen üç yıl boyunca tecrübe ve birikimini pekiştiren Harun Atmaca, Eskimeyen Türküler isimli albümünü Okyanus Müzik’ten çıkararak yeni bir başarıya daha imza atmış olur. Her geçen gün daha çok ilgi gören bu albümünde Erzurum’un Güzelleri, Sunam, Hüseynik gibi türkülere farklı yorum ve tarz getiren Harun Atmaca, son albümü 2015 haziran ayında sözü ve müziği kendisine ait olan Leyla Gözlüm'ü Camses Müzik’ten çıkarır.  
Gördüğü yoğun teveccüh nedeniyle albümde yeralan sözü ve müziği kendisine ait olan Leyla Gözlüm gibi eserlere klip çeker ilk defa klip yönetmeni olarak da karşımıza çıkar. 
Tatlıses TV, Hilal TV, Medya TV ve TGRT FM gibi kanallarda “Harun Atmaca ile Türkü Yolculuğu” adlı programlara imza atar.
2008 yılında evlenen Harun Atmaca iki kız çocuğu babasıdır. İyi bir eş ve aile babası olan Atmaca, topluma örnek bir   sanatçı olarak karşımıza çıkar. 
Kendisine nice sanat yılları dileklerimizi sunuyoruz.