Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi 11. Yönetim Kurulu, Ersoy Tabaklar’ın başkanlığında çalışmalarına hızla devam ediyor.

TÜGİAD Bursa Şubesi’nin, TÜGİAD Buluşmaları adı altında düzenlediği programın konukları ekonomist ve yazar Dr. Mahfi Eğilmez ve vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl oldu.
Programda konuşan TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar, önümüzdeki seçimlerin sona ermesiyle birlikte, uzun bir dönemin seçimsiz geçeceğini ve bu süreçte ekonominin toparlanacağını söyledi.
TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu da Atatürk’ün “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır” sözüne vurgu yaparak, umutla çalışmaya ve üretmeye devam edin tavsiyesinde bulundu.
Gecenin konuklarından Dr. Mahfi Eğilmez ise 2019’un, 2018’e göre daha olumlu bir yıl olacağını söyledi. Dr. Eğilmez, “Muhtemelen 2019’un ilk iki çeyreği kötü geçecek ama Türk milleti bu konularda çok beceriklidir, bunu tersine çevirebilir” dedi.
Dünya siyasetinin ve ekonomisinin öngörülemezliğine de dikkat çeken Dr. Mahfi Eğilmez, Trump’ın attığı bir tweet’in dünyayı çalkaladığını ve böyle bir ortamda yarını bile öngöremediğini sözlerine ekledi.
Programın diğer konuğu olan vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl de “Vergi ödemek içsel bir ahlaktır” diyerek, vergi ödeme bilincine dikkat çekti.
Güzel bir toplantıydı. Ersoy Tabakların şahsında TÜGİAD Bursa Şubesi yönetim kurulunu gönülden kutluyoruz.
***

8 yıldır sektörün çatı kuruluşu

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD), geçtiğimiz günlerde yeni dernek merkezine taşındı.
UMİ Plaza’da gerçekleşen açılışa Bursa protokolünün ilgisi yoğundu. Açılışta TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili ve İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Şenocak ve Osman Nemli’nin yanı sıra STK’ların, akademik odaların başkanları ve temsilcileri hazır bulundu.
Dernek merkezinin açılışında konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, İMSİAD’ın 8 senedir Bursa’da inşaat sektörünün çatı kuruluşu olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de inşaat sektörünün GSYH içinde doğrudan yüzde 9’luk, etkilediği sektörler ile birlikte ise yüzde 30’luk bir paya sahip olduğunu da söyleyen Andıç, “İMSİAD üyelerimiz yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlıyor. TÜİK verilerine göre Bursa’da yılda 50 bin konut satışı gerçekleşiyor ve kabaca bu rakam 20 milyar liralık bir ticaret hacmine tekabül ediyor” dedi.
Bu rakamlarla, genel olarak Türkiye ve Bursa’da inşaat sektörünün durumuna değinen Başkan Andıç’ın tabii ki de beklentileri, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün daha fazla korunup gözetilmesi oldu.
Açılışta konuşan TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da sektörün talep ve sıkıntılarını yakından bildiklerini ve gerekli adımların atılacağını söyleyerek, İMSİAD üyelerine güven verdi.

***
MEDICABIL 9 yaşında

63 hekim ve 402 çalışanıyla 23 branşta Bursa’da sağlık alanında önemli hizmetler veren Özel Medicabil Hastanesi, tüm çalışanlarının katılımıyla 9. yaşını kutladı.
Düzenlenen kutlamada konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, 150 yıllık hedeflerine ulaşmak için altyapıyı çok iyi oluşturmaları gerektiğini söyledi. Bilgen, “Biz ömrümüz olduğu kadar birlikte çalışalım, güzel işler başaralım istiyoruz. Bunun için çok ciddi bir şekilde, düzenli, planlı, yılmadan, hedeflerimiz doğrultusunda çalışmamız gerekiyor” dedi.
Umarız ki, Özel Medicabil Hastanesi nice uzun seneler, Bursa’nın sağlık sektörüne önemli katkılar sunarak, başardıklarıyla Türkiye çapında ses getirmeye devam eder…