Network Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bursa Turizm Fuarı, Türkiye’nin farklı illerinde ve Bursa’da faaliyet gösteren önemli firma ve turizm acentalarını bir araya getirdi.
3 gün boyunca Merinos AKKM’de düzenlenen Turizm Fuarı’nda 1000’in üzerinde firma ve acenta temsilcisi bir araya gelerek, önemli kazanımlar sağladıkları iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. 
Bunun yanı sıra, katılımcı firmalara yönelik düzenlenen Bursa turuyla da, Cumalıkızık, Gölyazı, Ulucami, Kozahan, Kapalıçarşı gibi tarihi, turistik bölgeler gezdirildi.
Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, düzenlenen fuardan mutlu olduklarını ve gelecek yıllarda, kamu ve özel sektördeki paydaşların da katkılarıyla daha güzel ve verimli fuarlar düzenlemek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Bursa’nın tanıtımının yanı sıra, Bursa’da faaliyet gösteren kurumlara da önemli katkılar sağlayan Bursa Turizm Fuarı’nın gelecek yıllarda daha da büyümesini bizler de arzuluyoruz. Hasan Eker’e, Network Fuarcılık’a ve fuarın düzenlenmesinde katkı sağlayan tüm paydaşlara tebriklerimi sunuyorum.
İMSİAD DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ ELE ALDI
Dijitalleşme, robotik teknolojiler, dijital pazarlama günümüzde her sektörün gündeminde olan konular. Tabii bu durum, doğal olarak inşaat sektörüne de sirayet etmiş durumdu.
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği de (İMSİAD) üyelerine yönelik gerçekleştirdiği eğitimlerde bu konuyu ele aldı. 
Robotikleşme ve gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte, inşaat sektöründe de verimi maksimize etmenin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, pazarlama konusunda da artık alışılagelmiş yöntemlerin döneminin bittiğini ve gelecek dönemin dijitalleşmeden geçtiğini sözlerine ekledi.
ARTI İKİ Web & Mobile Solitions sahibi Ceyhun Sezer Coşkun, İMSİAD üyelerine yönelik gerçekleştirdiği sunumda, Türkiye’de totalde 39 milyon dolarlık bir e-ticaret hacminin olduğunu ve firma olarak hazırladıkları yazılımla, inşaat firmaların dijital dönüşümünü gerçekleştirmelerine fayda sağladıklarını söyledi.
BALKANTÜRKSİAD HIZ KESMEYECEK
Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yeni dönemin ilk İş Geliştirme Toplantısını gerçekleştirdi. 
BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Güler’in organizasyonuyla düzenlenen İş Geliştirme Toplantısında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, derneğin gelecek dönem hedeflerinden de bahsetti.
Öncelikli hedeflerinden bir tanesinin BALKANTÜRK Parkı’nı tamamlamak olacağını ifade eden Tunakan, 9 – 12 Ekim tarihleri arasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Hırvatistan’a ticari bir gezi düzenleyeceklerini, kısacası gelecek dönemde de üyelerine ekonomik katkı sağlayacak çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.