Bursa 2 Mayıs’ta iki önemli organizasyona ev sahipliği yapacak.

Bunlardan biri İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 10. Uluslararası Beton Kongresi, diğeri ise Network Fuarcılık’ın düzenlediği 2. Bursa Gıda Fuarı…

2-4 Mayıs tarihlerinde BAOB ve Merinos AKKM’de gerçekleştirilecek olan bu iki önemli organizasyona yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda katılımcı gelmesi bekleniyor.

Bu organizasyonlar öncesi hem İMO Bursa Şubesi hem de Network Fuarcılık bilgilendirme amaçlı basın toplantıları düzenlediler.

Betonun her yönüyle ele alınacağı kongre hakkında basına bilgilendirmelerde bulunan İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, 10. Uluslararası Beton Kongresi’ne yurtiçi ve yurtdışından 90 akademisyenin katılacağını söyledi.

Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker de, 3 gün sürecek fuara hem yerel hem ulusal hem de uluslararası markaların katılacağını ve Bursa’nın tatlarını, kültürünü, yemeklerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya gayret edeceklerini söyledi.

Bu 3 günlük sürenin Bursa’daki otellere de kalınan gün sayısı açısından doping etkisi yaratacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen hem katılımcılar hem de ziyaretçiler şehrin turizmine ve tanıtımına katkı sağlayacaktır.

Bu iki önemli organizasyonu düzenleyen İMO Bursa Şubesi’ne ve Network Fuarcılık’a tebriklerimizi sunar, böyle büyük organizasyonların düzenli bir şekilde gerçekleşmesini dileriz.

 ***

DURMAZ’A GÖRE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ YAZILIMDA

Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerlerinin ikinci konuğu Durmazlar Makine A.Ş. ve Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz oldu.

Seminerde iş, eğitim gibi konulardaki tecrübe ve bilgilerini katılımcılarla paylaşan Durmaz, Türkiye olarak hep birlikte daha çok çalışarak, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle aramızdaki farkı kapatacağımıza inandığını söyledi.

Ülkenin gençlerine inandığını ifade eden Durmaz’a göre ise gelecek yazılım ve robotik teknolojilerde yatıyor.

Mesleki eğitimin tekrar gündemde olduğu bu günlerde, gençlerimizi dijital çağa en uygun şekilde hazırlamak ise büyük bir sorumluluk. Umarız ki herkes taşın altına elini koyar ve dijitalleşen dünyada bizler de güçlü bir şekilde yerimizi alırız.

 ***

‘KALÇA ÇIKIĞI ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIKTIR’

Doruk Sağlık Grubu hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, geleneksel hale gelen hasta buluşması etkinliği düzenledi.

Açıkgöz’ün Bursa’dan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen hastalarının katıldığı etkinlikte, iyileşen çocukların protezleri alkışlar arasında çıkarıldı.

Çocuklarda kalça çıkıklığının önlenebilir, tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Açıkgöz, eğer zamanında müdahale edilmezse, rahatsızlığın sakatlıkla sonuçlanacağı konusunda aileleri uyardı.