Siz değerli agazete okurlarına öncelikle sevgilerimi sunuyorum.
Bundan sonra ben de agazete’de kültür ve sanat hakkında yazılar yazacağım. 
Bursa kültür, sanat, tarih ve doğal güzellikler anlamında çok önemli bir şehirdir.
Birçok tarihi yapıt Bursa’mızın sokaklarını süslemekte ve biz Bursalılara manevi bir hava sunmaktadır. 
Ulu şehrimiz Bursa’mız herkesin bildiği üzere yıllarca Osmanlı’ya başkentlik yapmış, Osmanlı’nın tüm kültürel ve sanatsal değerlerini gözü gibi koruyarak siz değerli hemşerilerime miras bırakmıştır. 
Ben uzun yıllar Bursa’da yaşamış bir kardeşiniz olarak, Osmanlı’nın mirası Bursa’mızın kültürel ve sanatsal değerlerinin geniş kitlelerce bilinmesi ve yeni nesil gençlerimizin en azından hayatlarında bir kere bile olsa bu güzellikleri görerek manevi ve güzel bir gün geçirmelerinden yanayım.
Bursa’mızın geniş kitlelere en iyi tanıtılmasını sağlamak için televizyon sektörünün güçlü silahı dizileri kullanmak gerektiğine inanıyorum. 
Bursa’mızda daha önce benim de içinde yer aldığım “Kınalı Kar” dizisinin ve bu dizi gibi birçok dizi, filmin Bursa’mıza hem turistik hem de ekonomik olarak çok fazla katkısı oldu. Ben bunu bizzat gözlemlemiş biriyim. 
Bursa’da çekilen her dizi ve filmin Bursa’mızın tanıtımına ve ekonomisine çok fazla katkısı olacaktır. Dizi ve filmler aynı zamanda birçok hemşerimize iş olanağı sağladığı gibi, esnafa ve turizme de ciddi katkı sağlamıştır. 
Kültür sanat sadece festival, tiyatro gibi etkinlikler değildir. Türk dizilerinin 100’den fazla ülkeye satılıyor ve bu ülkelerde reyting rekorları kırıyor olması, bizim bu alanda ne kadar başarılı olduğumuzu göstermektedir. 
Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve yetkililere sesleniyorum.
Bursa’da bir plato kurulması, yanına bir 5 yıldızlı otel yapılarak İstanbul’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden yapımcıların ve sektörün değerli isimlerinin misafir edilerek Bursa’da daha çok dizi ve film çekilmesini sağlayabiliriz. 
İzmir, Ankara ve İstanbul’da olduğu gibi Bursa’da da güzel bir sektör oluşturabiliriz. Değerli okurlarım sizler de biliyorsunuz ki; Bursa’ya en çok turist Arap ülkelerinden gelmekte, aynı zamanda Türk dizileri de en çok Arap ülkelerine satılmaktadır. 
Bu noktada dizi ve filmler ile turizm doğru orantılı bir ilişki içerisinde diyebiliriz. Bursa’mızın her yeri ayrı bir tarih; Gölyazı, Saitabat, Cumalıkızık, Eskikaraağaç, Karacabey Boğazı, İznik vb…
Bursa’nın her yeri ayrı güzel ve ayrı bir tarih yaşayan müzesidir.
Değerli agazete okurları, kültür ve sanat severler önümüzdeki hafta tekrar görüşmek üzere sevgiyle kalın.