Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi, Yeni Yönetim Kurulu’nu ve projelerini kamuoyuna anlattı.

  1. Olağan Genel Kurul’un ardından TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanlığına seçilen Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin, gelecek dönem hedeflerini anlattığı toplantıya Bursa protokolünün ilgisi de yoğun oldu.

Toplantıda konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Şerbetçioğlu, TÜMSİAD Bursa Şubesi olarak milli ve manevi değerler rehberliğinde büyük Türkiye hedefine yürümeye yardımcı olacaklarını söyledi. Şerbetçioğlu, Bursa ve ülke ekonomisinin kalkınmasına yönelik faaliyetlerine devam edeceklerini ifade ederek, yeni süreçte sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere, TÜMSİAD üyelerine yönelik sektörel işbirliği ve bilgilendirme programlarına ağırlık vereceklerini de sözlerini ekledi.

Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve TÜMSİAD Bursa Şubesi yeni Yönetim Kurulu üyeleri, görevlerine başarılar diliyoruz.

BEBKA İLE YENİLİK TEMELLİ DÖNÜŞÜM

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te, stratejik alanlara odaklanarak uluslararası rekabet düzeyini artırmayı hedefleyen programlarına yeni bir tanesini ekledi.

2018 – 2020 yıllarını kapsayan Yenilik Temelli Sektörel Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı (YTSD) özelinde oluşturulan Yönlendirme ve Danışma Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

YTSD’nin temel mantığının ileri teknoloji ürünlerinin artırılması olduğunu söyleyen BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, bu programla birlikte, milli savunma sanayi başta olmak üzere, diğer birçok alanda ithalata bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini ifade etti. Gerim, programdaki temel hedeflerden bir diğerinin de, gözden kaçan ama katma değeri yüksek olan alt sektörlerin öne çıkarılması olduğunu belirtti.

Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ‘TR41 Bölgesi Sanayide Yenilik ve Rekabetçilik Şurası’ sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde

FARKLI KONSEPTLER MUHİBBİ LIFE’DA

Bursa iş dünyasının sevilen isimlerinden, geçmiş dönem TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu’nun yeni mekanı Muhibbi Life, gerçekleştirilen açılış töreniyle, hizmete başladı.

VIP Salon, restoran, kafeterya ve davet salonlarıyla farklı konseptlerde, aynı anda 600 kişiye hizmet verebilecek Muhibbi Life’ın açılışı, Bursa iş ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Doğayla iç içe konumu, Türk ve dünya mutfağından sunduğu eşsiz lezzetleri ile Bursalılara hizmet sunacak olan Muhibbi Life, sağlayacağı istihdamla da ekonomiye katkı sunacak. Cemal Balabanoğlu’na bol kazançlar diliyoruz.