Avusturya kampına kadar hani transferler bitecekti?

Bitmedi!..

Savunma hattına Titi, Ekong ve Barış transferleri bizi kümede tutmaya yeter.Ön liberodaki Agugenç ve sert savunma özelliği olan bir oyuncu.Badu ve Batalla ile birlikte takımımızın orta sahadaki  pres ve top çalma gücü artacak. Bu olumlu gelişme! Pas yüzdeleride fena değil. Bursaspor’a, kanatlara da çabuk, iyi top taşıyan, hızlı ve  gol atma becerisi olan oyuncular alınırsa  Stancu,Necid, Kubilay fark etmez. Böyle bir takım ligde ilk beşe oynar…Badu’nun başarısı Ligde Bursaspor’un yerini belli eder.

Geçen sene ilk  yarıdaki  27 puan toplayan kadrodan çok daha yetenekli ve kaliteli olacaktır takım.Sadece Le Guen’in ifadesi gibi bir an önce güven yitiminin kaybolması takıma sahip çıkılması gerekmekte…

Sahaya sürülen tüm oyuncularımıza sahip çıkmalıyız. Morali yüksek Bursaspor’umuzun bileği kolay kolay bükülmez. Bu ise seyircimizin stadı doldurmasıyla olacaktır. Yönetimlerden bağımsız olarak Bursaspor taraftarı özeleştiri yapmalı. Bu sene, o sene olması hayaliyle ‘Kombine hediye edecekler mi?’ diye beklemeden kombinemizialıp takımımıza sahip çıkmalıyız. Güzel ve özverili oyun taraftarı stada çeker. Stada gelen taraftar futbolcuyu oynatır.  Kazanan isehepimiz  oluruz.

Transferde  çok geç kalındığı için artık sadece kiralık oyuncu alabiliriz bunlarında maliyetleri yüksek olur. Transferde önemli olan faydalı, gerekli oyuncuları alabilmek. Sene sonu  elde edilecek başarı ile maliyetlerinin çok üstünde  kasamıza para girer. Zarar edilmez.

Kaostan beslenenler mi var?

Bursasporlu olmak çileye talip olmaktır.  Seyircimiz ile yönetim, yazılı ve görsel basınımız  polemiklereçok erkengirdi. Buna hiç gerek yok. Başkana, hocaya ve futbolculara gösterilecek tepkilerin de bir sınırı olmalı. Eleştiri, hakarete varmadan yol gösterici olmalı. Geçen sene daha ikinci maçta verilen tepki ve sonrasında yaşadıklarımızdan tecrübe edinmeliyiz. Severken de eleştirirken de zarar veriyoruz. Bursaspor aşkı; hiçbir zaman pişmanlık duymamaktır. Keyif alabilmektir.

Zaman en iyi ilaçtır…Eleştireceğiz, ama sahada her şeye rağmen destek kaçınılmaz olmalıdır.Başka Bursaspor yok!  Yaşanan bu süreç kongre ile geçirilip  kan değişikliği  olsaydı;verimi  yüksek bir transfer dönemi  kesinlikle olurdu…

Ne yapalım, olmadı…Şimdi birlik olma zamanı. Düşmanları sevindirmeyelim. Şampiyonluktan sonra taraftarımızın genetik kodları değişti:  O günden bu yana üst perdeden seyrediyor. Yorumluyor.

Tatminsizlik zirve yaptı. Bu anlayışımız değişmeli. ‘En büyük zenginlik kanaat’ der büyüklerimiz.

Cuma akşamı rakip Başakşehir.

Zorluve formda, ayrıca moralli bir takımla oynayacağız. Kolay teslim olacağımızı sanmıyorum. Hızlı hücum oyuncularına geniş alan bırakacağımızı sanmam. Onlar için sürpriz bir maç olabilir. Üç puan hayal olmaz. (Canım öyle istiyor!)

Stat Bursaspor’a verilmemişmiydi?  Bursaspor olarak stat ismini nedense pazarlayamadık. Önerimdir:21 Aralık 2015'ten beri reklamını yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, isim hakkı ödesin ve kasaya biraz destek olsun… İyi fikir değil mi?

Geçen sezon yediğimiz cezaların bu sene olmaması ise en büyük dileğimiz.

TFF’deKulis çalışmalarındaki eksiklerimize rağmen Bursa’da sınırsız potansiyel var,geçen sene son maçta gördük.Yeterki harekete geçirelim.

Tüm kavga senin için Bursaspor!

Seveninde sevmeyeninde tek derdi sensin…