Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 396. günü; yani 1 yıl 1 ay 2 gün...

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanlığı’nın “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Bursa!” sloganıyla başlattığı kampanyanın detaylarını kamuoyu ile paylaşmak amacıyla düzenlediği basın toplantısı için gelen davete icabet ettik.

Kızılay 1868 yılında yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti adı altında kurulmuş. 1923 yılında Hilal-i Ahmer Cemiyeti, 1935’te Türkiye Kızılay Cemiyeti, 1947’de de Türkiye Kızılay Derneği adını almıştır. Toplumsal dayanışma, afet durumunda afetzede insanlara yardım, kan temini, sosyal destekler gibi birçok alanda faaliyet gösteren bir kuruluş.

Bursa Şubesi ise 1911 yılında kuruldu.

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz, Kızılay Plaza’da düzenlenen basın toplantısında mübarek Ramazan ayında yapılacak yardımlarla ilgili bilgi verdi. Mübarek Ramazan ayının yardımlaşmanın en üst düzeyde gerçekleştiği, adeta seferberlik ilan edilen bir ay olduğunu ifade etti.

Türk Kızılay’ın gelenekselleşen Ramazan ayı yardımlarıyla bu yıl da gönüllere dokunacağını ifade eden Özcan Susmaz, “Yıl içindeki yardımlarının bir bölümü olan Ramazan Ayı için ‘Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!’ sloganıyla kampanya başlatan Türk Kızılay’ımız, örnek projeleriyle hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunmaya devam edecek” dedi. İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırma adına geliştirilen ‘Hilal Sofra’ projesi ile ilgili konuşan Susmaz, “Türk Kızılay Bursa olarak Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerinin evine her akşam sıcak yemek teslim ederek, dayanışma ruhumuzu yaşatmayı ve sofralara mutluluk getirmeyi sürdüreceğiz. İhtiyaç sahibi 2 bin kişiye sıcak yemek ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Özcan Susmaz, “Kurumumuz barınma, beslenme, giyim, kırtasiye malzemesi, hijyen ürünleri, elektronik cihaz, mobilya ve benzeri kullanılmamış eşyaları ayni bağış olarak kabul etmektedir. Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu yıl da yardımseverlerin fitre, fidye ve zekâtları Türk Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır” dedi.

Başkan Susmaz, “Genel Merkezimizin destekleri ve Bursa’mızın bizleri her zaman sahiplenmesiyle Türkiye’nin en başarılı şubelerinden biri olmayı başaran Türk Kızılay Bursa Şubesi, hayata geçirdiğimiz projelerimizle, ihtiyaç sahiplerine destek olmak için durmadan çalışmaya devam edecektir. Alan elin veren eli görmeyeceği şekilde oluşturduğumuz projelerimiz sayesinde ve toplumumuzdaki yardımlaşma ruhu ile bereket, bütün evlere yayılacak” ifade etti.

Hilal Sofra Projesi ile ilgili bilgi almak için 0 541 220 24 40 numaralı telefondan veya www.bursakizilay.org.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu projeye bağışçı olarak destek verebilirsiniz. Gerçek ihtiyaç sahipleri de projeden yararlanmak için müracaat edebilirler.

Hilal Sofra Projesi aracılığıyla hayırseverlerin verecekleri katkılarla ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına sıcak yemek ulaştıracaklar…

Allah (c.c.) yaptığınız ve yapacağınız yardımları kabul eylesin inşallah.

Hepinizin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim. Rabbim tuttuğunuz ve tutacağınız oruçları kabul etsin.

Sağlık ve dua ile kalınız…