Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 382. günü; yani 1 yıl 17 gün...

Rekabet her zaman iyidir, başarı anlamında kaliteyi beraberinde getirir.

Rekabetten her zaman galip çıkan kurum veya kuruluşlar olur.

Malumunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mart Pazartesi günü kabine toplantısı sonrası açıkladığı yol haritasında herkes gözünü kafe ve restoranlara dikmişti; ancak önemli bir detay da, vakti saati genel sivil toplum örgütlerinin veya SİAD’ların olağan genel kurullarını yapması noktasının gelmesiydi.

Benim de üyesi bulunduğum meslek örgütlerinden Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği’nin (TSYD) Bursa Şubesi için de seçim zamanıydı.

Mevcut başkan Mehmet Ali Ekmekçi ile gazeteci Vedat Yücebaş bir yarış içerisine girdi.

Bursa’daki spor kamuoyu da otomatik olarak genel kurula odaklandı.

23-30 Mart olarak açıklanan kongre takviminde;

Vedat Yücebaş ve arkadaşları genel kurulun ilk oturumunda toplanma çağrısı yaptı.

Başkan Mehmet Ali Ekmekçi de üyeleri ilk kongreye davet etti.

Kültürpark içerisinde Salon Medya’da 67 üyenin 55’i hazır bulundu.

Keyifli ve centilmence geçen yarışın sonunda 31 oy alan Mehmet Ali Ekmekçi, üyelerden güven tazeledi. Yücebaş’ın ekibi ise 24 oyda kaldı.

Seçim sonrası bir konuşma gerçekleştiren Mehmet Ali Ekmekçi, centilmence geçen yarışın ardından rakibi Vedat Yücebaş’ı cesaretinden dolayı tebrik etti.

Önemli projelerle üyelerine hizmet edeceklerini dile getirdi.

Ailemizin reisi futbol…

Amatör futboldan başlamak üzere TSYD Bursa Kupası’nı hayata geçirecekler. BAL veya alt liglerdeki profesyonel takımlar nezdinde bir turnuva düzenleyecekler.

TSYD Bursa Basketbol Kupası’nı da şehri temsil eden takımlarla birlikte organize edecekler. TSYD Bursa Voleybol Kupası da mini bir turnuva olarak planlanıyor.

Derneğin tam adı Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği’dir. En büyük hedeflerden birisi de Bursa Şubesi adına yarışacak bir sporcuyu bünyeye katmak olacak.

2018-2021 döneminde TSYD Bursa Şubesi’nin hayata geçiremediği bir başka proje de çocuk şenliğidir. Kamu ve özel sektör desteğiyle düzenlenecek olan şenlikle, hem üyeler aileleriyle keyifli bir sosyalleşme şansı yakalayacak hem de kurulacak olan stantlarla dernek tarihinde ilk defa genel merkez yardımı ya da işletme geliri olmadan bir kazanç sağlama şansına sahip olacak.

Nilüfer Belediyesi ile gerçekleştirecekleri iş birliğiyle tesis içerisinde yer alan havuzda yüzme organizasyonları, yarışmalar veya ilerleyen süreçte bir okul planlaması yapılacaktır.

Koronavirüsün en çok engellediği konuların başında eğitimler geliyor. Mesleğin sayılı isimlerinden, yereldeki meslektaşlar eğitimler verecek.

Derneğin hemen yanında bulunan restoranda meslek büyüklerini aynı masada buluşturacakları Ahde Vefa organizasyonu yapılacak.

Ankara, İzmir ve Adana ile birlikte şubenin adını taşıyan TSYD Bursa Şubesi Koşusu’na ev sahipliği yapan Osmangazi Hipodromu’nda otistik çocuklar için organizasyon yapılacak.

Dernek daha önceden hayata geçirdiği E-spor organizasyonunu geliştirecek.

Tenis turnuvasının 5’ncisini çok daha kapsamlı şekilde, tenis dünyasının önemli isimlerini de dahil etmeyi planladıkları etkinlikle düzenlemeyi hedefliyorlar.

TSYD Bursa Ödülleri” adı altında yeni bir heyecan başlatıyorlar. Haber ve fotoğraf gibi dallarda başarılı üyelerimizi ödüllendirip teşvik edecekler.

..Ve benim en çok üzerinde durduğum Sporun Zirvesi projesi!

Sporun önemli isimlerini Uludağ’da ağırlamak istiyorlar.

Uludağ’ı bir kez daha Ekonomi Zirvesi’nin yanı sıra sporla da özdeşleştirecekler.

Mehmet Ali Ekmekçi ve ekibini bir kez daha tebrik ediyorum.