Son haftalarda alınan başarılı sonuçlar neticesinde devreye aynı geçen seneki gibi 27 puanla giren Bursaspor’un gençleri, tabiri caizse topu taca değil, tamamen yönetimin kucağına bırakmış durumda. 27 puan demek ikinci yarıya iddialı girebilmek demekti.

Mesela şu an 18-20 civarı puanımız olsaydı, belki de bu konular hiç gündeme dahi gelmeyecekti.

27 puan umut demek!

17 maç sonra yeniden alışılagelen yuvaya dönmek demek.

Bütün güç odakları hep birlikte el ele vererek ara transfer sezonunun açılmış olduğu şu günlerde transfer tahtasının bir hafta içerisinde açılması lazım, zaten aranılan kalitede aranılan özelliklere sahip futbolcuların çok az olduğu bu ara dönemde sonlara kalmaktansa tahta açılmasın daha iyi!..

Öncelikle stopere ve kanatlara aranılan özellikte gençler ya da gençlere uyum sağlayabilecek tecrübeli oyuncuların bulunması lazım. Bu iki mevki sağlama alınırsa bir de orta sahada ileri geri oynayabilecek bir oyuncu şart gibime geliyor.

Yalnız bu söylediklerim eğer kadrodan bir eksilme olmayacaksa yeterli gelir.

Ali Akman, Batuhan Kör ve Burak Kapacak ile ilgili yaygın medyada yazılan, çizilen, söylentiler, dedikodular ne olur bilinmez ama bu konuda bu gençlerin takımda tutulmaları sağlanmalı.

Sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Ali Akman'la mutlaka sözleşme uzatılmalı, uzatılamıyorsa da artık takımın yararı ne gerektiriyorsa o yapılmalı.

Bu konularla ilgili Sayın Başkan Erkan Kamat’tan herhangi bir net bir şey duymamak da bu arada taraftarı tedirgin ediyor.

Bu yüzden Sayın başkanın yönetimin bu konuda açık ve net olması lazım.

Bu konularla ilgili mutlaka taraftarın bilgilendirilmesi gerekmekte.

Geçen seneki kadro ile gençlerin aynı puanı toplaması gerçekten inanılmazdı.

Ayrıca 17 maç sonunda sonlara doğru gençlerin tecrübelerinin artması da gözlerden kaçmadı.

İlk maçlarda 1-0, 2-0; hatta Tuzla maçında 3-0’ı bile koruyamayan Bursaspor, 15. haftada ligin iyi takımlarından İstanbulspor karşısında 3-0 geriden gelip puan çıkardı.

Yine 17. haftada lig üçüncüsü ve ligin en az gol yiyen takımı Keçiörengücü deplasmanında 7. dakikada öne geçmesine rağmen uzatmalarla birlikte tam 91 dakika kalesini gole kapattı.

Gerçekten bu gençlerin alnından öpülmesi lazım!

..Ve az önce de bahsetmiş olduğum gibi; birkaç takviye ile ilk 6'yı, hatta ilk 2'yi zorlamalı.