Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 387. günü; yani 1 yıl 22 gün...

Keyifli bir basketbol akşamı geçireceğimize neredeyse adım kadar emindim. Biz de canı gönülden, Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda yerimizi keyif ve heyecanla aldık.

Maça gitmeden önce geçmiş karşılaşmalara bir kez daha baktım.

17 Ekim 2020’de TOFAŞ evinde Pınar Karşıyaka ile mücadelesinde 78-88 mağlup olmuş.

31 Ocak 2021’de TOFAŞ deplasmanda Pınar Karşıyaka mücadelesinde 90-71 mağlup olmuş.

03 Mart 2021’de TOFAŞ deplasmanda Pınar Karşıyaka mücadelesinde 78-70 mağlup olmuş.

Martın sonunun TOFAŞ için artık bahar olacağını, ‘yenile yenile yeneceği gündür’ diyerek gazeteden çıkıp salona gittim. Gerçekten de Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya geldi ve TOFAŞ müsabakaya galibiyet imzasını attı…

TOFAŞ Basketbol Takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turu I Grubu 5. hafta karşılaşmasında evinde Pınar Karşıyaka’yı 90-79 mağlup etti.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi play-off turu I Grubu 5. haftasında TOFAŞ, Pınar Karşıyaka’yı konuk etti.

Karşılaşmaya Berk Uğurlu, Tarik Phillip, Berkan Durmaz, Tomislav Zubcic, Muhsin Yaşar beşiyle başladı Mavi Yeşilliler.

İlk çeyreğe güzel başladı ve 22-18 önde kapattı temsilcimiz.

İkinci çeyrekte Mavi Yeşilliler, rakibin sayılarına engel olamayınca 13. dakikada 26-27 geriye düştü.

Semaj Christon’ın üçlüğüyle yeniden üstünlüğü sağlayan TOFAŞ, rakibin sayılarına D.J. White, Semaj Christon ve Akoon-Purcell’in basketleriyle karşılık verirken, Tomislav Zubcic’in son saniye üçlüğüyle devre 44-41 TOFAŞ’ın üstünlüğüyle neticelendi.

Üçüncü çeyreğin başında Berk Uğurlu ve Tomislav Zubcic’in elinden bulduğu sayılarla durumu 52-48’e taşısa da 25. dakikada skor 52-52 eşitlendi.

Muhsin Yaşar’ın basketleriyle üstünlüğü bir kez daha eline alan Mavi Yeşilliler, Akoon-Purcell, Tarik Phillip ve Berk Uğurlu’nun sayılarıyla son çeyreğe 66-59 önde oldu.

Son bölümde periyodun başında Tomislav Zubcic’in üç sayılık basketiyle bir kez daha 10 sayılık farkı 69-59 yakaladı TOFAŞ.

Mavi Yeşilliler son 5 dakikaya 78-69 üstün girdi.  

TOFAŞ, maçı noksansız oynayarak 90-79 kazandı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi play-off turunda 8’li Final şansını bitime 2 hafta kala yitiren TOFAŞ Basketbol Takımı, bu sonuçla gruptaki ilk galibiyetini aldı, I Grubu’ndaki son maçına 6 Nisan Salı günü Hapoel Unet-Credit Holon’a deplasmanda konuk olacak. BCL’deki ilk yılında Son 16 turunda oynama başarısı gösteren Mavi Yeşilliler, Hapoel Holon ile oynayacağı maçla birlikte bu yılki Avrupa macerasını noktalamış olacak…

TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Hakan Demir, “Bir üst tura çıkma şansımız olmasa da çok iyi mücadele ettik. Bu sezon bundan daha fazlasını hak ettiğimizi düşünüyorum. Umarım önümüzdeki sezon bu ligde daha iyi işler yaparız” dedi.

Sıradaki maç, 3 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 13.00’te. TOFAŞ, deplasmanda Aliağa Petkimspor’a konuk olacak.