Yazılarıma verdiğim araya rağmen özellikle ülke gündemi ile ilgili gelişmeleri sosyal medyadan takip etmeye çalıştım. Bir tarafta yöre diğer tarafta ülke gündemi…  Ama ülke gündemini ve yorumlarını her zaman büyük beğeni ve takdir ile karşıladığım özellikle Bursa'da, MHP ve Ülkücü camianın önde gelen sevilen isimlerinden Uğur Necati Öztürk'ün benim çok dikkatimi çeken 'Türkiye yeni gelişmelere gebe görünüyor' başlıklı yazısını not almıştım.
İşte o yazı…
“Değişime Merkez Bankası’ndan başlanması, ekonomide bakanından bürokratına epey değişiklik yapılacağını gösterir.
Sistem değişikliğinden dönülmesi konusunun çok kolay olmayacağını sanıyorum. 
Öncelikle sistem değişikliğinin kime ve nasıl yaradığını düşünmek lazım…
AKP içerisindeki gücü zaten siyasi partiler yasası ile kullanan Sayın Erdoğan, bir de Partili Cumhurbaşkanlığı yetkisi ile hem devleti hem de partisini ‘ben merkezli’ tek kontrol sistemine çevirmiş durumda…
Diğer taraftan, yeni sistemin olağan getirisi olan ittifak sayesinde de, baraj sorunu olan siyasi partilerin Meclis’e girme ve varlığını sürdürme avantajı bulunmaktadır.
31 Mart yerel seçimlerinde oy oranı ve kazanılan belediye sayısı açısından hâlâ 1. parti görünen AK Parti'de sonuçlar o kadar da toz pembe değil. 
Bu kaybı, siyasi anlamda bertaraf edebilmek adına Sayın Erdoğan elbette sistem tartışmasına girmemeye çalışacak ve konuyu başka taraflara çekme stratejisi uygulayacaktır. 
Bu konuda, ittifakın diğer kanadı olan MHP de elinden gelen gayreti gösterecektir.
MHP ittifakı AKP’nin başka açılımlarının önünü açmıştır ve kendi içerisindeki oy kaymalarını MHP’ye gitmesi halinde ittifak yani Cumhurbaşkanlığı seçiminde kaybını asgariye indirecektir.
Burada bir enteresan durum daha oluşmaktadır, İYİ Parti, gerçek anlamda partileşemeyen bir siyasal hareket olmasına rağmen, ittifak sisteminin fayda sağladığı ve belki de bu sayede siyasal varlığını sürdürecek bir hareket konumundadır.
Sayın Akşener'in siyasi aktivitesi şimdilik İYİ Parti’yi sürükleyebiliyor ancak umut vaat eden bir durum yok gibi.
MHP öfkesi ile siyasal varlık oluşmaz. MHP’de kendilerine haksızlık yapıldığını söyleyen kişilere bakıyoruz, İYİ Parti’ye geçtikten sonra, kendilerine yapılan ne varsa kendileri de burada onu yapıyor.
CHP ve SP’si, yaşayan siyasi lidersiz siyaset yapan partiler olma özelliğinde ciddi adımlar atıyor.
Yeni kurulacağı söylenen partiler gerçek anlamda Türkiye siyasetine yön verecek gibi durmasa da, ülkenin siyasal geleceği açısından önemli hareketler olarak kabul görmeye başlamış durumdalar.
İktidar olamasalar da, iktidardan edecek ve sistemi sorgulatacak kadar etkin olduklarını ispatlamış durumdalar.”
Sevgili başkanın yorumlarına göre bu yaz oldukça çok sıcak ve hareketli geçecek görünüyor, bizden söylemesi...
Günün Sözü:
“İnsan her yerde aynı insandır.Bir insanın yaratılışında asalet yoksa kainatın tacını giyse yine de çıplak kalır.”(Montaigne)